prerušiť štúdium?

Príspevok v téme: prerušiť štúdium?
Lokin

Ahojte mám 18 rokov a idem do maturitného ročníka na gymnáziu.Mám už dlho problémy s psychikou,no za posledný rok sa to vyhrotilo najviac.Tretiak som skoro neprešla kvôli vysokej absencii zapríčinenej veľkými depresiami,úzkosťami,neschopnosťou sústrediť sa,únavou a podobne.Beriem už asi polroka antidepresíva,ale zatiaľ zmenu nepociťujem. Neviem si predstaviť,že s týmto stavom zvládnem tlak v maturitnom ročníku. Tým myslím všetko od stužkovej až po maturitu a výber vysokej. Preto mi napadlo,že preruším na rok štúdium a pokusim sa dať dokopy v rámci možností.Navštevovala by som psychologičku,stacionáre,prípadne by som sa nechala hospitolizovať-čokoľvek. Chcem sa spýtať aký máte na to názor a či s tým má niekto skúsenosť? Ako sa to rieši?

swistica

Skus si vybavit individualne studium - ale taje, aby si chodila len na par hodin, napriklad len na maturitne predmety. Stuzkovej sa vobec nemysis zucastnit, ale maturitu by bolo fajn dokoncit. Ak budes rok doma, zlenivies a budes mat aj inych spoluziakov. Na VS mozes ist aj o rok, takze vyberom sa tiez teraz nemusis zatazovat.

daniela2

Blahoželám k ukončeniu 3. ročníka. Netraumatizuj sa stužkovú, ani maturitou. Keď spravíš niektoré maturity náhodou v septembri, aj tak to bude lepšie, ako na celý rok vypadnúť. Takže sa do toho pusti, a keď ti niečo nevyjde, ber to pozitívne, koľko ti toho vyšlo a zvyšok si dorobíš.