Spontánny potrat priatelky v 12tt

Príspevok v téme: Spontánny potrat priatelky v 12tt
Pystac

Drahé ženy, prosím vás o radu.

Moja 28 ročná priateľka Natália, prežila samovoľný potrat nášho dieťatka v 12 tt. Po absolvovaním kyretáže upadla priateľka do depresie. Stale, plače a zial sa jej nič nechce. Snažím sa ju povzbudiť, že nádej na ďalšie dieťa je vysoká aj ked je to veľmi nepríjemná situácia z ktorej som velmi zdrvený samozrejme aj ja.
Chcel by som priateľke veľmi pomôcť a som zufaly prosím dajte mi rady ako ju mam aspon trochu povzbudiť, a pomoct jej v tychto nestastnych casoch. Existujú nejaké stránky o tejto tematike ktore by jej mohli pomoct prípradne nejaké tipy alebo online poradna? prosím Vás o radu a pomoc.

Ďakujem krásne s pozdravom smutny partner

Leeeeeenka

Pystac, "neutesuj ju"a tym myslim,nesnaz sa prosim najst ziadne pozitiva ani to "prevratit" na dobre...toto vsetko ma opacny uzitok...nehovor nic v style ze, je dobre znamenie ze si vobec otehotnela a pod.proste jej dovol smutit. neviem ako je to dlho od vtedy, ale ma pravo byt smutna, plakat a to jej asi pomoze najviac, musi to zo seba dostat von a ked bude pripravena, posunie sa dalej. Moja sestra presla niecim podobnym pred kratkym casom. Vyplakala sa aj jej manzel aj zbytok rodiny a ked bola pripravena, isla dalej. Potrebuje len cas a citit ze ju lubis a ze jej rozumies, nic viac! ked jej bude lepsie mozes ju skusit priviest na ine myslienky kratkou zmenou prostredia-nejaky maly vylet, kino alebo tak...ale nechaj tu to najskor spracovat.

petronneta

Neuter új priateľku tým, že budete mať druhé bábätko! Stratené bábätko jej nikto a nič nenahradí. Je to pre ňu strata blízkeho človeka. Ak budete mat v buducnosti dieťa, nebude to to isté a možno ani nebude chcieť hneď, lebo sa nebude chcieť emocionálne viazať k niekomu, koho môže tak ľahko stratiť. Dopraj jej čas a nechaj to na ňu. Navrhni miesto na cintoríne pri kríži, kam zanesiem kvety a kde naň môže spomínať. Nech si predstaví, že je tam pochované a uľaví sa jej. Dopraj jej tu útechu, že rešpektuje, že pre ňu to bol človek a každý človek si zaslúži byť aspoň symbolicky pochovaný. Možno sa Ti to zdá prehnane, ale bolesť je rovnaká, ako keby oň prišla neskôr. Túto radu som čítala, že dal aj nejaký odborník na tieto záležitosti. Potom sú aj svojpomocne fóra na internete, kde si mamičky s takýmito stratami môžu vyliať srdce a nájdu pochopenie. Držím Vám palce, aby ste to prekonali!

Bubliii

Dobreuz, uz len za toto by si si zasluzil dalsi ban. Lebo toto vie napisat len netvor bez stipky empatie.
K autorovi. Mrzi ma, co sa stalo, sucitim s vami. Asi by bolo dobre, keby priatelka vyhlada odbornu pomoc, aj ked iba na cas. Mozno pouzit aj upokojujuce lieky, aby si aspon trochu oddychla napr pocas spanku. Podpornu skupinu zial nepoznam. Mozno je nejaka na modrom konikovi. Viem, ze ta stranka ma dost negativnu reklamu, ale zrejme tam pisu zeny s podobnym problemom ako mate vy. Ak sa na to priatelka citi, mozete skusit na cas "vypadnut", aj ked len na par dni, ale proste zmenit vzduch. Vylet alebo cokolvek, co ju bavi. Pocasie je pekne, nastastie.
Takisto viera, kostol. Pomodlit sa za babatko, zapalit mu sviecku. Na vela zien to ma priam ozdravny ucinok. Ak sa chce rozpravat, vyhov jej, ak nie, akceptuj to. Hlavne potrebujes vela vela trpezlivosti a netlacit na nu s dalsim dietatom (po kyretazi aj tak musi este pockat na menzes a odporuca sa aspon niekolko mesiacov pockat). Akceptuj to, ze prechadza traumatickym zazitkom, nezlahcuj to a stoj pri nej, to teraz najviac oceni. Ak to citis podobne, mozes vyskusat nieco z toho, co som popisala vyssie, aby ste sa zbavili smutku. Budem vam velmi drzat palce.