Robotnícka trieda

KovacR

FullHD a to máš odkiaľ že v Nemecku prišlo veľa ľudí o prácu? Ja v nemecku pracujem, pracujem na linke a nie je to pravda. Ľudí na linku stále hľadajú, domáci tam robiť nebudú, sú tu len cudzinci. Nikoho tu neprepustili, naopak stále hľadajú ďalších ľudí a teraz bude ešte väčší nábor ľudí pred Vianocami.

azur

Cele mi to pride akesi nedomyslene. Ok, budeme mat zakladny prijem, ale z toho budeme moct vyzit, kto si bude kupovat vsetky tie vyrobky co roboty vyrobia? Napr auta? Z toho zakladneho prijmu?

Danielllita

Podľa mňa najskôr budú nahradení úradníci, veď ich je toľko, že sa nestačím diviť. Časom budú nahradení aj ľudia za pásom, pokladníčky, poštové pracovníčky, ale na to si počkáme určite ešte 10 rokov. Určite by som sa toho nebála, naopak, budem veľmi rada keď nebudú ľudia musieť makať ako otroci za pásom. Ľudia sa budú musieť rekvalifikovať. Určite to ale nebude tak, ako si mnohí myslia. Určite ľudia neskončia na ulici, tomu neverím, však by vyvolali revolúciu! Štát so o ľudí bude musieť postarať, už Bill Gates aj Ellon Musk hovorili o zdanení robotov. Takže keď Ti robot vezme prácu a Ty si kvôli tomu nebudeš môcť nájsť inú, dostaneš akýsi základný príjem. Všetko je ešte , ako sa hovorí "v plienkach", ani tie roboty nie sä ešte natoľko spoľahlivé aby naplno nahradili človeka, stále sa vylepšujú, testujú... Ja sa teším až nebudem musieť pracovať rukami.

Kalgan1

SofieElla: pokrok nezastavis. Cely cas od usvitu ludstva a od prvého pestneho klinu a ihly na sitie sa ľudstvo neustále snazi mat pohodlnejší a bezpečnejší zivot. Ja by som bol radsej operovany robotom pod dohladom lekara ako len lekarom. Umela inteligencia funguje uz teraz v niektorých oblastiach a bude to len akcelerovat. Nove lieky, nove materiály, nove výrobné postupy, nové technológie, nova emergetika atd. Kazda priemyselna revolúcia sposobila zmenu spoločnosti a tá čo nás čaká nie je v tomto iná. Spoločnosť, štát, hospodárstvo budú úplne ináč vyzerať v roku 2050 ako dnes. Zober si len rozdiel medzi rokom 1919 a 2019. Za sto rokov sme presli neskutocne rozvoj. Fakt ze neuveriteľný.

Fullhd

Ako prvi pojdu ti ktori makaju za pasom vo fabrikach....v DE uz prislo velmi vela ludi o pracu.Ja som jednoznacne zato a plne to podporujem.Ludia by sa aspon nieco naucili robit.Oni totizto nevedia nic.

SofiaElla

Súhlasím s Defcon. Kým nejaká umelá inteligencia vypracuje účtovnú závierku alebo bude reagovať miesto advokáta v súdnom konaní, alebo miesto lekára vyhodnotí okamžitý a reálny stav pacienta - je to absurdné zmýšľanie. To by sme ako - ľudstvo - museli priznať, že za nás má existovať len umelá inteligencia.

Kalgan1

Defcon: presne tak. Už aj teraz napr. vela burzovych operacii robia algoritmy a nie ludia. A reselnika stroj nenahradi. Jedna vec je robotické rameno na pase, druha je prerabka bytu, oprava elektriky a potrubi v dome. Na take nieco robota tak skoro nepostavime. Mozno za 100 rokov ak nie viac. Najlepšie je sa pozrieť na Japonsko. Ekonomika dlhodobo stagnuje, stale je viacej starych ludi, ktorí sa dozivaju stale dlhšie, deti malo. V Japonsku štát vymýšľa nepotrebne práce, aby starych ludi, čo chcu pracovať nejako zamestnal. Japonsko je take nase okienko do budúcnosti, takže oplatí sa sledovať, čo sa tam deje.

Defcon

Myslim, ze skor ako robotnikov, automatizacia nahradi byrokraciu. Uctovnici a podobni uradnici, ktori sa riadia presnymi pravidlami mozu byt rychlejsie nahraditelni .