Zdravím už dlhšiu doby mam otravne vtieravé myšlienky. Napriklad samovrazedne myšlienky z ktorych mam hrozu a strach (pretoze milujem zivot a nikdy by som si nic nespravil) dalej strach ze psychicky ochoriem a rozne katastrofalne scenare. Neviem sa týchto myšlienok zbavit, hoci nie ma nesikanajú až tak, ze by ma to obmedzovalo v zivote. Avšak hlavne tie samovražedne nechcene myšlienky vo mne vyvolavajú velice zle pocity. Nikdy som netrpel na žiadne psychické ochorenie ani nič. O čo sa môže jednať ? ma niekto s tým skuseností ? Pravidelne navštivujem psychoterapiu u super psychologicky len by som mal robit viac to čo mi hovorí, poradilo mi naprikald negatívne myšlienky nahrádzať. Moja chyba je, ze moc s tymito myšlienkami bojujem a sustredujem sa ne.
Otravne myšlienky
treba si niecim hlavu zamestnat, robit nieco pri com musis premyslat nad niecim inym
Bude to zrejme OCD , mozno by pomohlo spravne napasovanie liekov ..Na OCD je napr.liek Fevarin , no každému nieco iné pomaha..Urcite treba riesit , nakoľko žiť s vnucujucimi sa obsesiami je velmi tazko :(
Skús sa viacej venovať tomu, čo máš rád, prípadne si nájdi koníček. Jedz zdravšie a cvič alebo športuj. Rob to čo Ti prevetrá myseľ a posilní telo.
Mal som skúsenosť ,pohli až antidepresíva , začína ti OCD alebo úzkostná depresia. Mne tiež prišla len tak zrazu ,síce to bolo po ťažkých udalostiach ale neklopala proste si otvorila dvere a sadla si na gauč
poradila mi naprikald negatívne myšlienky nahrádzať.
skusal si to?
Super asi nebude, ked pises sem.