Ahojte, je niekto v dnešnej dobe ktorý zarába minimálnu mzdu? Čo čítam inzeráty, napríklad na profesii, mzda už je tam povinne uvádzaná, príde mi to strašne slabé. Myslela som si, že dnes už nikto nemá minimálku. Pýtam sa, lebo sa rozhodujem či zostať v Nemecku alebo sa vrátiť domov na Slovensko.
Zarábate niekto minimálnu mzdu?
ja by som zostala v tom Nemecku. Na Slovensku sa veru nezmenilo nič, oni sice zvysuju minimalnu mzdu ale zaroven zvysia ceny vsetkeho ostatneho. Ludia tu ziju zle, par jedincov sa ma dobre.
Krasotinka prepac ze som sebavedoma zena a neplazim sa pre par drobnych pred manzelom. Zdielam osobny nazor, chapes tomu alebo ti prelozim do idiotciny?
ahoj urcite zostan v Nemecku. Ja som tiez pochopila ze na Slovensku bohuzial lepsie nebude lebo ludia sa nevedia zjednotit za spolocne dobro pre vsetkych. Pozri na prispevky v tejto teme stale aby sme boli vdacny zato ako to tu nefunguje. niekedy mam pocit ze tento narod by bol rad aj v rumunskej mastali so suchym chlebom a povedal by ze ved nam je uzasne ved v Afrike nemaju ani to. Najviac sa mi paci ako slovaci pisu ze su vdacni aj za tu minimalku ale nenavidia kazdeho kto vzal stastie do svojich ruk a ma sa lepsie ako oni. Ja by som zo zahranicia urcite neodchadzala na tvojom mieste je tu strasne tazke vsetko utiahnut kupa nehnutelnosti ani nehovorim rodiny tu ziju s ruky do ust...
Samozrejme a vela ludi a su este radi ze maju pracu. A kto pise ze by za minimalku ani nevstal z postele, aby este nebol v buducnosti rad aj za tu minimalku. Raz si hore a raz dole, nikdy nehovor ze tebe sa to stat nemoze. Pridu zle casy, kriza a hned budu hufy nezamestnanych ktory budu radi aj za tu minimalku. Netreba sa povysovat a byt arogantny.
Slovensko kvitne, ale ja by som za minimalnu mzdu nesla ani na nakup. Kto chce ma kto nevie stoji v kute a narieka po forach.
Slovensko ides!
Kde sa stratili vsetky tie genialne deti (z pohladu rodicov), uz o nich nepocut, uz ich system donutil pracovat za minimalnu mzdu.
Áno. Zarábam. Na papieri polovičný úväzok, polovica minimálnej mzdy. V skutočnosti v čistom 400 eur. Lepšie ako byť nezamestnaná a nedostávat absolútne nič...Mam pocit, že nemám žiadnu inú možnosť.
No a načo by si sa vracala? Veď pôjdeš len do horšieho.. Ale to je na Tebe. Veľa ľudí zarába minimálnu mzdu, na slovensku sú dva typy slovákov... 1.typ čo zarába minimálnu mzdu alebo niečo málo nad minimálnu mzdu a potom je tu 2. typ čo zarába nadpriemer a títo ľudia potom nadávajú tým ostatným, tým čo zarábajú minimum, že sú neschopní a že je to ich vina. Vieš ako sa to hovorí... sýty hladnému neverí :D
Ahoj, ja este nezarabam, iba obcasne brigady popri skole, ale pisem na zaklade toho, co vidim v svojom okoli...a podla mna, ak nemas nejaky vazny dovod napr. chori rodicia alebo ja neviem hocico, tak sa sem nevracaj..to je akurat zivot od vyplaty k vyplate, nic neodlozis, nic naviac si nekupis, nikam poriadne nepojdes....jedine, zeby bola nejaka lepsia ponuka prace v nejakom odbore alebo tak, ale tak ci tak tu nezarobis ako v Nemecku, sice neviem, ake su tam naklady vzhladom na vyplaty, ale tu je to podla mna dost biedne....a byvanie si zohnat je tiez stale tazsie, kedze teraz ti uz nedaju hypoteku v banke na 100% ceny ale myslim, ze len okolo 70% abo tak nejak a ostatok musis mat.....
A ak by som sa mohla opytat, ako sa tam zije? Je to tam take hrozne ako tu pisu media? Kazdy den vidavam clanky o tom ako robia migranti zle, bordel, ako je ich tam vela a tak..to fakt je to tam vsade take zle? :O
Ja zarábam šesť stoviek a je to málo, ale čo už, vždy lepšie ako menej :D
Však to je vždy na tebe, ale keď tam máš vybudované svoje zázemie, kamarátstva, prácu, ktorá ťa baví alebo aspoň slušne platené, tak by som sa rozhodne NIKDY NEVRACAL.