Hildegarda :
A to sú aké postupy ? Daj sem nejaké linky.
Kaido :
Nie vždy SSRI spôsobuju sexuálnu dysfunkciu, tuším len okolo 10%. A navyše antidepresíva nie sú lentilky aby s nimi človek experimentoval na potlačenie testosteronu.
jan7855 :
"inac budes zdeprimovany, nervozny, neproduktivny, nespolocensky, voci ludom protivny.."
Lenže veľa ludí žije aj v dobrovolnom celibáte, a nedá sa o nich povedať že by boli deprimovaný. Ako to títo ludia robia ?
"a myslim, ze toto by B0ha bolelo viac, ako ked si to urobis raz za mesiac. toto by bol chcel? aby si sa trapil?"
Myslím že Boh by chcel aby som sa v prospech Boha zriekol niečoho od čoho som tak veľmi závislý a čo je v Biblii považované za hriech. Biblia tento názor potvrdzuje.
"je toto skuska? tak preco je potom neprijemna?"
Získať večný život v nebi je fantastická odmena ktorá sa ale človeku nedá len tak zadarmo. Ked sa človeku ponúka takáto odmena očakáva sa že pre to človek urobí maximum, a zriekne sa mnohého. Komu sa veľa ponúka, od toho sa tiež vela očakáva, že sa veľa vecí zriekne.
"hresime vsetci. chodime na spovede, kajame sa. tak to neber ako zakazanu rozkos, ale svoju prirodzenu slabost. raz za cas masturbuj a potom sa kajaj, snaz sa byt silnejsim, zakazdym interval predlzuj."
Lenže to tak nefunguje že však ja zhreším a potom sa z toho vyspovedám a bude to ok.......
"sme omylne bytosti. nedokonale. myslim, ze kvoli tomu nepojdes do pekla."
No ja by som sa na to moc nespoliehal.... čo ak sa mýliš ? Co potom ?
"ak si v ostatnych oblastiach zivota slusny clovek, bohamilujuci.."
Treba sa pokúšať dodržiavať všetky Božie prikázanie a nie len tie ktoré chcem dodržiavať.