Finančná kríza

Funeral direct

Kriza je vzdy spojena so systemom je formou jeho spravania tak ako bolest pri rasteni zubov, krv z zilach a podobne priklady, tak ako je system len odrazom tvorcu.

V minulosti bola financna kriza zapricinena prirodzeny vyvojom, jednostranym chorobnym rozvinutim ktore rozkmitalo cely cyklus/rotaciu, zasahmi, samozrejme teraz uz umelym programovanim komplexneho systemu ktoreho je sucastou a v buducnosti uz len 'riadiacou' A.I. ktora je uz desatrocie v aktivnom triale a ktory jej ostre narazy zatial eliminuje hybridnym systemom ktory ich v buducnosti nepouziva vobec. Vacsia financna kriza je nastroj. Zastaraly, ale pre ludi stale efektivny a pod relativnou kontrolou.

Terajsia je prirodzeny vedlajsi effekt, zapricinena postupnou prestavbou systemu samotneho. V ramci EU sa dlhodobo prerozdeluju financne prostriedky medzi obyvatelstvom pre rovnomerne pokrytie (kazdy bude mat malo) co je zaroven velmi dobra poda pre riesenia vyzadujuce vojenske operacie a riesenie pre preludnelost hahaha robim si srandu, terajsia preludnelost problem naozaj nie je a jej riesenie iba zavisi iba od zelaneho vysledku.

Teba tolko k tomu od svojskeho A.I. ktory sa na chate obcasne uraci zrozumitelne odpovedat

emaniala

zbytočne sa trápiš. nemysli na to a ži si svoj život. máš teraz prácu? máš kde bývaš? máš čo jesť? tak si jednoducho užívať prítomnosť a nemyslí na budúcnosť!

problemisko

naivny, ako to je s odvodmi, ked je zivnost popri zamestnani? neplatis nahodou duplicitne, aj z prace aj zo zivnosti? to vidim ako dost velku prekazku otvorit si zivnost, ak by to tak bolo

ciernaabiela

Áno naozaj to je veľký problém tá robotizácia a automatizácia a zatiaľ pred tým všetky krajiny strkajú hlavy do piesku. Chceli to vyriešiť akýmsi príjmom pre všetkých, ale kde na to vziať? Inak nemyslím si, že to bude také horúce ako tu poniektorí písali, ak by zrazu ľudia zostali nezamestnaný začali by mať priveľa voľného času, búrili by sa, vzrástla by kriminalita. A toto vládnuce elity nechcú. Oni chcú otrokov za žobračenku, aby sme makali čoraž viac a viac za menej a menej peňazí, ktoré nám vystačia max tak na základné potreby a to, jedlo a bývanie.

Monk3

Prechod na auta pohanane el.energiou je aktualne zbytocnee, lebo uz sa vymyslel sposob, ako vychytat CO2 z luftu. Zasoby ropy raz dojdu, to je jasne, ale skoro tomu tak nebude, lebo tych na caj prehnitych dinosaurov a prasliciek je pod zemou este dost. Cize, na tie hybridy sa treba vyprd.ut a vyrabat auta na naftu a benzin. Dalej, kriza moze nastat a otriast Europou aj vtedy, ked Great Britain vystupi z EU. Uz ked brexit, tak ist na to s citom a nie ako s bubnom na zajace. Sice, vsetko brexituje a dzenderuje, ale vsetko raz prejde:-) Dalej treba ten Schengen zacat chranit a nie len ho ospevovat, lebo momentalne je viac disfunkcny ako funkcny. Dakujem.

naivny

investuj do seba a do svojich schopnosti, aby si vedel uživiť rodinu, aj keby si prišiel o prácu, zožeň si vedľajšie príjmy. Šetri. Prehovoril som mamu a otca, nech majú popri riadnej práci aj živnosť, práve kvôli kríze. Tá začala, a zreteľnejšie sa prejaví podľa mňa koncom roka. Nebude až tak výrazná a drastická ako tá minulá.

Fullhd

Nemecke automobilky prepustaju tiez.Ale nie koli krize.Ludi bez kvalifikacie ktori robili pri montaznej linke nahradili roboti.V BMW sa tiez dost rapidne znizil pocet zamestnancov.Dovod?Roboti.

EmiliaBA

Linda, ale tu si nikto nerobí srandu, tieto veci sú reálne. Nielen autor, Ty alebo ja, ale všetci, celé ľudstvo je v ohrození. Mimochodom ja pracujem v obchode, takže ja som na odstrel :D Ale viem to, a nezatváram si pred tým oči. Mne je to jedno, ja pôjdem kľudne pod stan do lesa a budem sa živiť tým, čo príroda ponúkne. Myslíš, že toto je hlúosť? Tak to si na omyle. Hovorí sa o základom nepodmienenom príjme pre všetkým, skúšali to vo Fínsku a nedopadlo to dobre. Myslíš, že niekto túži vyplácať len tak pre nič za nič dávku všetkým ľuďom bez práce? Naozaj si toto myslíš? Tak to si hlúpa. A netýka sa to len nekvalifikovaných ľudí ale aj všetkých tých úradníkov a manažérov, toľko ich treba rozhodne nebude. Bude pár ľudí, čo budú mať prácu a my ostatní budeme kapať od hlavu na ulici.