Strava zlepšujúca trávenie

Príspevok v téme: Strava zlepšujúca trávenie
lalias

Zdravim,uz dlhsiu dobu mam vela zdravotnych problemov,najma problemy s travenim.Reflux,bolenie brucha,ranne vypluvanie krvi,velke nafukovanie,SDC(Syndrom drazdiveho creva ,ak by niekto nevedel),problemy so stolicou atd.Proste velke potiaze kazdy den.Pilulky brat ma stale nebavia a navyse maju kopec vedlajsich ucinkov.Tak som rozmyslala,ked vidim ze ani lekari mi vela nepomohli a tabletky taktiez,ze by somm presla na ine stravovanie,ze to by mohlo pomoct.Na internete som sa stretla s roznymi clankami,kde ludia popisuju zmenu stravy ako unik ,zlepsenie az vytratenue niektorych zdr. problemov a dodalo mi to nadej,ze sa to predsa bude dat zlepsit.Tak by ste mi mohli tu napisat aka dieta-FODMAP,Bezlepkova,bezlaktozova,delelena strava,vegetarianstvo a ine .... vam zmenilo zivot ! :)

dobreuzisback

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Tomas12345

Radikálnu zmenu stravovania by som ti neradil, pretože človek je vsezravec, treba jesť preto všetko s mierou. Skôr by som ti odporučil nekonzumovali studené nápoje a jedlá, pretože všetko studené zaťažuje žalúdok ktorý musí dane jedlo zohriať a tým zbytočne spotrebúva energiu. Studená voda tiež stuzuje tuky , žalúdok potom ťažko tie tuky zo stravy rozloží.

Pomôžu aj probiotiká z lekárne a vyhýbanie sa ťažkých jedál na noc.

swistica

Skus si pozriet nejake clanky od Margit Slimakovej, pripadne jej socialne siete, ci knihu. Je to vyzivova poradkyna s celkom dobrymi nazormi, takze by si sa u nej mohla inspirovat.

lalias

vitamin B-komplex obcas uzivam,ale chcela som skor ako pridat vitaminy do stravy prejst na nejake ine stravovanie .Vitaminy len nestacia

dobreuzisback

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.