Dobry den, nerad zakladam novy prispevok ale rad by som zhrnul svoje problemy. Pred rokom a pol som bol zdravy aktivny clovek ktory pravidelne posilnoval a sa raz rocne liecil antibiotika po zapale hrdla a angine.
Minuly rok v apríly som mal opat antibiotika asi 3x tesne po sebe lebo sa moj stav zapalu hrdla a teplot nezlepsoval, po esiaci ma lekar poslal na infekcne kde mi zistili mononukleozu. Následne som bol lieceny 4 mesiace Isoprinosine ktore mi ciastocne ulavili. Kedze ma ale od vtedy sprevadza velka unava a stale pocit choroby podporil som liecbu wobenzuymom a neskor cinskymi huabmi reishi.Moj stav sa o nieco zlepsil ale stale som pocitoval velku unavu, malanost a obcas tocenie hlavy. Kedze som uz mal pocit ze si to mozem navodzovat sam lebo na to stale myslim neriesil som to dalej vobec.
Po nejakej dobe som zacalmat problem s vacsenymi mandlami, hrdlo stale prekvene, na jazyku caste afty, zapal uzlin a na podnebi cervene flaky, vyhladal som preto imunologicku ktora mi ale povedala ze v mojej imunite nic zasadne nevyslo a na liecku ft mi odporucila znovu isoprinosine ktory mi pomohol. Kedze sa ale stav mojich mandli nezlepsoval a unava pretrvavala navstivil som ORl lekarku ktora mi diagnostikovala rostrednictvom PEP testu zo slin reflux a nasadila ozion tablety rano a vecer, po 4 mesiacoh somulavu nepocitil a tablety vysadil (samozrejme som dodrzoval urcenu dietu). Kedze sa stav nezlepsil odvazil som sa a siel na vysetrenie na gastro kde mi lekar povedal ze tam nic nevidi a reflux nemam a u nich nemam co risit. Po prichode z dovolenky som sa zacal citit podstatne horsie ako predtym tak som navstivil svojho vseobecneho lekara a ORL ktory mi vo vytere hrdla a nosa diagnostikovali Stafilokok aureus v nose aj hrdle s tym ze to nemam riesit ak nerobi problemy a nasadili mi antibiotika augmentin na 7 dni.
Dnes som 2 dni pot dobrati antibiotik a na podnebi sa mi zacali opat vytvaat cervene bodky - flaky, unava pretrvava, citim sa slaby a malatny.
Aktualne som si stanovil trosku samoliecbu a snazim sa vyhnut uz antibiotika - objednal som si rakutnikovy olej, kapucinku s lupenov, probiotika a homeopatika staphylococus 9g.
Rovnako som kontaktoval imunologicku ktora mi povedala ze hrdlo moze byt podrazdene refluxom a aj napriek tomu ze gastroent. nic nevidel moze to byt mimopazerakovy reflux ktory drazdni sliznicu a lahsie sa tam potom usadil stafilokok
Chcel by som vas pekne poprosit o akekolvek rady ako dalej postupovat, vysetrili ma uz asi vsetci odbornici ale ja sa stale citim slaby a malatny s cervenym hrdlom a flakmi na podnebi, bolestou klbov a svalv
Aktualne mi obvodny lekar zobral znovy vytery a krv kde uvidim ci sa stafilokok potvrdi a zaroven navstivim imunologicku.
Dakujem ze ste sa docitali az sem!