Prijemny den zelam,uz druhy den za sebou pocitujem vyrazne palenie zahy (da sa zit), nechut do jedla, ospatost, horucku nemam. Treba s tym utekat? Pripadne nejake volne dostupne lieky? Poradte co by najlepsie mohlo zabrat. A za aku dobu ten pocit zvykne zmiznut?
Palenie zahy a nevolnost
Zdravim, tak vcera som zobral prvu tabletku a dneska druhu berie sa to raz za 24h este tam je jedna na zajtra. Myslim ze to je o nieco lepsie, capik je v normalne, palenie na hrudi ustalo, no napriek tomu ma sem tam este poskrabe v hrdle (nie je to ani zdaleka tak intenzivne ako vcera a v utorok vecer) a teraz podvecer ma ale znovu zacalo o nieco viacej dusit, nie nejako dramaticky. Cize priznaky ako take sa lepsia, viem ze podvecer ci vecer moze byt horsie. No ked som pozrel do ust tak na zadnej stene mi pride ze ten cerveny fliacik sa tam stale nachadzat. Takze dojem je taky ze sa to lepsi a ze do nedele by to malo prejst uplne, no uplne isty si niesom,vdaka tomu ze ten fliacik tam je stale. Ale inak lepsie, mensie problemy pri dychani aj pri prehltani...
Po atb. by to malo prejsť Teraz je veľa bakteriálnych zápalov,liečia sa antibiotikami,dosť známych to má a dostane to jeden od druhého.A k tomu suchý silný kašel a pálenie v hrdle.Určite sa ti uľaví a bude to ok.
Dik, tak oni su len trojdnove, co znamena ze ak by v piatok nebolo lepsie tak zajdem za lekarom zas. Ale po tom ako som vzal kalcium a stoptusin tak sa mi oproti dopoludniu mierne ulavilo aj ked stale to proste citim, ze tam to je aj viem popisat presne kde do citim, na zadnej stene hrdla;-)
ATB do par dni, 1-2, max. 3 dni. Ak by nezaberali, radsej znova k lekarovi. A kup si k nim aj probiotika, vela ludi na to zabuda
Caute no kedze to uz v hrdle miestami pripominalo bengalske ohne tak som zasiel k obvodnemu. Pozrel mi do hrdla, tak capik uz bol normalny, hrdlo je zapalene, no chvalabohu nie cele hrdlo,nasiel uplne dole mensi cerveny flak,ktory sa pravdepodobne nachadza aj v hltane, ze preto som mohol mat, resp. mam pocit ako pri paleni zahy. Ze neni to nic vazne, skor klasicky zapal ze to mohla sposobit bublinkova voda napriklad alebo teoreticky aj zo stresu. Cize resultat je taky ze mi napisal atb na 3 dni, mam brat kalciovy sirup a cmulat pastilky do hrdla,pred spanim si dat ibuprofen. Kedze horucky nemam tak vravel ze to je dobre ze to asi bude len lokalne ale ze to treba liecit aby s toho nebol problem nuz a ked sa nezlepsi tak prist, pripadne pocas vikendu na pohotovost. Takze uvidime, atb som uz nebral davno, spravne by to za cca aku doby ucinkovat?
Kazdopadne som vam vdacny za vsetky vase prispevky, napisem sem este potom ze co a ako...
Suhlas, s tymto urcite uz k lekarovi, chod co najskor...
Chod k lekarovi nech ta vysetri. Cez popis priznakov na fore sa neda diagnostikovat.
Zdravim, no kedze vecer v noci a rano sa to zacalo zhorsovat tak som skocil aspon do lekarne. Opisal som lekarnikovi priznaky tak mi diagnostikoval lokalny zapal v ustnej dutine a v hltane, dal mi strepsils,golden pastilky a ditustat kvapky keby ze ma zacne dusit a pred spanim si mam dat ibuprofen no horucky nemam. A ze ked sa to bude zhorsovat zajtra ist ku dr a ak stav ostane tak v piatok. No ale prisiel som domov, pozrel som si do hrdla a ostal som doslova zdeseny. Capik mam ako keby taky okruhly a napuchnuty,zmenseny a je na nom taky zlty pasik, podnebie aj madle su ok no dnuka v hrdle uplne na spodku vidim ako taky cerveny skrabanec flak ci co to je,taku cervenu ranu no. Inak pocity take iste ako pri paleni zahy iba silnejsie ako predchadzajuce dni co som spominal a skrabe ma uplne dnu dole v krku ako je ta ranka,zial to zo svojimi biednimi foto schopnostami neviem odfotit. Co to je teda podla vas,kedze neni teplota, malatnost dnes dokonca ustupila? Obycajne palenie zahy, obycajna angina alebo je to vaznejsi problem? Ma niekto z Vas obdobnu skusenost? Mal som uz anginu,chripku ci nadchu pochopitelne ale nikdy som nemal take pocity v hltane na hrudi a dole v hrdle a takto divne vyzerajuci podnebny capik (nepozeram si do ust kazdy den)
Dakujem za prispevky. Ako je to dost neprijemne, obtazuje to no da sa s tym zit a vcera som vedel aj spat, uvidime ako dneska samozrejme. A tiez sa neda povedat,zeby to trvalo bez prestavky, sem tam to ustupi aj na dve hodiny len vzdy sa to vratilo zatial no. Cize nie je zatial dovod na paniku ano? Som mlady chlap, taketo nieco si nepamatam, teda palila ma uz zaha ale vacsinou iba par minut tak nechcem nutne utekat za dr. Dobre no, tak uvidime zajtra,skusim lekaren ale ak to bude pretrvavat do piatku tak v piatok asi zacnem zvazovat navstevu lekara
Jaj a skoro by som zabudla.. u mna funguje este aj mlieko - prva zachrana.. som teraz tehotna, takze okrem Rennie nemozem tie prasky uzivat. Mlieko mi pomaha, ale staci pohar, nie pol litra.