Ahojte! Rozmýšľam nad takýmito drevenými šlapákmi do záhrady byt-in.sk aby sa nám lepšie chodilo po tráve keď naprší. Ide mi hladne o to, aby to bol prírodný a ekologický materiál. Ako ste to riešili vy? Tiež si doma presadzujete takéto eko riešenia? :D
Prírodný chodník do záhrady
Fotku už nemám, ale taký chodník som mal ešte za socializmu.Chlapi v lese mi odrezali z kmeňa duba a buka také 10 cm koláče,odstránil som z nich kôru,namoril som to karbolineom a mal som chodník dlhý cca 15 metrov.Pod ním polo štrkové podložie a bol zároveń terénom.Dom sme po 11 rokoch predali,chodník bol vtedy stále vo veľmi dobrom stave.Viem,že som ho párkrát natrel vyjazdeným olejom/vtedy sa tak nehľadelo na živ.prostredie/,niekde som použil aj kliny alebo polovice z tých koláčov, vyzeralo to veľmi dobre a vtedy to bolo za polliterku slivky.Len treba tvrdé drevo.
Naozaj? Máš aj nejakú fotku ako taký chodník vyzerá po rokoch?
Určite by sa dalo aj pravé drevo, dub,buk,agát,hrab,dalo by sa aj zohnat na píle za veľmi lacno,potom to naimpregnovať a min. 10 a viac rokov vydrží.Len by to malo byt hrubé ako foršňa.
To mi je jasné. Nad kameňom tiež rozmýšľam, ale drevo sa mi viac páči. Lenže pravé drevo by takto na von asi nebolo najlepšie.
Píšeš tu o prírodných materiáloch,ale toto je nejaká imitácia z odpadovej umeliny alebo neviem z čoho.Skús napr. ploché veľké kamene,bridlicu a podobne.