Čo sa dá zistiť cez IP adresu?

lTeckar

Laik nezisti takmer nic, len poskytovatela internetu a max obec v ktorej si.
Nasa policia nema velmi dobrych expertov, nevie uch zaplatit a ked chce niekoho vypatrat, tak provider poskytne udaje vacsinou Europolu, ktory ma na to expertov, ale to uz to musi byt vazne, napr. vrazda novinara.
Nezabudajte, ze IP je spriahnuta s MAC adresou a teda je to vypatratelne aj v nakupnom centre. To by pachatel musel toto zariadenie pouzit na zlocin iba na jedno pouzitie, ze zapne, nainstaluje OS a nieco vykona a uz to nikdy nikde nezapne, pripadne to znici.
Dobry hacker dokaze vypatrat napr. byt alebo dom v ktorom byvas, ale tu sa uz spolieha aj na to, ze ludia davaju svoje udaje napr. socialnym sietam, Googlu a pod.
Uz dost vela dokaze vypatrat napr. prikaz tracert, ak si ho viete spustit s dobrymi parametrami a ten je sucastou OS.
support.microsoft.com

alica111

Bohužiaľ reálne a nemám nikoho kto by mi poradit ohľadom tej IP adresy. Poškodených je nás už viac, dve osoby už boli na polícií, ja a ďalší zajtra.

upozornenie

alica tvojmu poslednemu prispevku nerozumiem, ty si daniel a neprepla si si ucty? Alebo co si chcela vlastne povedat?

alica111

Daniel12 za tým čo píšem si stojím. Nemám čo skrývať, to skôr tá osoba by sa mala báť, ublížila už toľkým ľuďom. Preto podávame oznámenie, rozoberali sme to na fóre, načo nám písala tá osoba, že sa máme začať báť, že si zistí naše IP adresy. Mám proti tej osobe dôkazy, maily aj sms konverzáciu a ďalších 4 svedkov, rovnako poškodených.

upozornenie

Preco vseznalci? Bola potrebna ta invektiva? Navyse ked tvoja odpoved tiez nie je stopercentna?
IP adresu vidi admin fora. Nemal by ju poskytnut hocikomu, no ak je to kamos,tak si viem predstavit ze ju nebude tajit. Ak uz niekto ma IP, cez online nastroje na webe (lahko vygooglitelne) zisti pribliznu lokalitu a poskytovatela. Lokalie sa vsak velmi verit neda, - staci mat napriklad dynamicku ip a uz ta to hodi na druhy kut sr. To je tak asi vsetko co sa da. Viac zistuje uz policia, ktorej udaje poskytne internetovy provider. Na to vsak musi policiu niekto kontaktovat.

Mili zadavatel temy - podla ip ta nenajde, ale skor si pospaja suvislosti, kedze asi aj sam tusi koho oklamal. Ak ste uz podali trestne oznamenie za oklamanie a podvod, tak doplnte este vyhrazanie. Samozrejme, ze to co ste pisali na fore musi byt pravda a hlavne to musite vediet dokazat. Inak to bude ohovaranie a poskodzovanie dobreho mena.

alica111

Za vyhrážanie môže ísť kľudne do väzenia. Máte do činenia s hlupákom. Nenechajte sa zastrašiť. To skôr v vášho tel čísla zistím viac ako z IP adresy.

alica111

Nie nemôže zistiť nič. To by mu musel prevádzkovateľ internetu poskynúť údaje o tvojej osobe a to len na žiadosť polície alebo iného orgánu. Toto čo robí je len kopanie okolo seba, s najväčšou pravdepodobnosťou sa bojí. Neviem teda za čo ste ho udali ale musí to byť veľmi hlúpy človek keď sa ešte vyhráža. Polícia vie všetko dohľadať.

slniecko777

Haha samý všeznalci tu :D Neboj sa, nikto Ťa cez IP adresu nenájde, IP adresu dokáže lokalizovať a uvidí len poskytovateľa internetu. V žiadnom prípade nie Tvoje osobné údaje. A ak sa Ti vyhráža, choď na políciu, to je trestný čin.