Vylúčenie zo štúdia VŠ

Príspevok v téme: Vylúčenie zo štúdia VŠ
lea912

Ahojte, chcem sa opýtať tých čo boli tiež vylúčení zo štúdia na konci roka že ako to vlastne je že či sa počítam až ako študent do konca septembra??

Dnes predvčerom mi prišla pošta že som bola vylúčená zo štúdia. bola som tretiačka ale neurobila som skúšky z 2 predmetov a teda som ani neodovzdala bakalárku ani nemala potrebný počet kreditov. Neriešte vôbec prečo a ako sa to mohlo stať, proste sa to stalo. Len potrebujem vedieť tieto informácie: Ak na tom papieri je dátum 2.7.19 znamená to že už odvtedy nie som študentka? Lebo ľudia na vš hovoroli, vraj ten systém je tak padnutí na hlavu že tí, čo dokončia ročník tak okamžite prestanú byť študentami, ale tí čo sú vylúčení a tak by sa mali počítať ako študenti až do septembra.
Alebo študentom prestanem byť hneď po doručení toho papiera, čiže ten dátum kedy mi to prišlo alebo od toho dátumu aký je tam v tom papieri? Kedy treba ísť na úrad práce? - len to potrebujem vedieť.
ďakujem a ešte raz vás poprosím stručné a jasné odpovede a neriešte mňa ako osobu. ďakujem

lopuchova

Tebe tu o co ide? Ak si registrovany na urade prace, zdravotne poistenie plati za teba stat. Ked nie si na UP, platis si ho sam. Co tam co ma rozhodovat zdravotna poistovna???

nacomeno

@ Lopuchova, citaj po sebe: "Datum uvedeny na rozhodnuti.", "Rozhodne to asi aj tak urad prace."
UP n e r o z h o d u j e ani o plateni zdravotneho poistenia, to je v kompentcii Zdravotnej poistovne!
Preco by sa nemohla odvolat? Je to jej zakonne pravo!

@Lea: "Dnes predvčerom mi prišla pošta..." , urkite???

lopuchova

Urad prace rozhoduje o datume zaevidovania a tym padom o plateni zdravotneho poistenia. Nemyslela som to tak, ze by rozhodoval o zalezitostiach VS. Predpokladam, ze tu sa nikto nejde odvolavat.

nacomeno

V ziadnom pripade neplati, ze: "ale tí čo sú vylúčení a tak by sa mali počítať ako študenti až do septembra", ani datum prevzatia, ani datum uvedeny na rozhodnuti a rozhodne o tom nerozhoduje UP!!!

Kazde rozhodnutie musi obsahovat aj poucenie o odvolani, aj lehotu
dokedy sa mozes odvolat odo dna, kedy si rozhodnutie prevzala (tipujem 15 dni). Taketo pisomnosti sa posielaju zasadne dorucenkou, ktora sa vracia spat k odosielatelovi, aby mal dokaz o prevzati a vedel vypocitat datum pravoplatnosti.

lopuchova

Rozhodne to asi aj tak urad prace. Im musia sediet vsetky doklady. Mozno na studijnom to povedali vo vztahu k vs - a na zdravotne poistenie a urad prace to nemusi mat vplyv. Proste pani na urade potrebuje do spisu zalozit papier s datumom. Neviem si predstavit, aky datum da posta o prevzati.

Bubliii

Lopuchova, ani mne to nedava zmysel, ze od prevzatia. Ved co ak si niekto to rozhodnutie proste neprevezme? Ale ona to teraz prave riesi a toto jej na skole povedali. Info dva dni stara.
Osobne si ale myslim, ze aj keby to niekto chcel obabrat tak ako som pisala, tak tam musi byt nejaky deadline v kazdom pripade, napr. koniec daneho akademickeho roku.

lopuchova

Datum uvedeny na rozhodnuti. Neviem si predstavit, ako by si na urade dokladovala prevzatie. Ved ten doklad zostava poste, nie prijemcovi.
Na urade sa nemusis registrovat vobec. Podporu i tak nedostanes, kedze nemas odpracovane potrebne dni.Akurat si sama budes platit zdravotne poistenie -cca 60 eur mesacne.
Ak sa na urade prace zaregistrujes, tak zdravotne zaplati stat. Treba sa registrovat do siedmich dni, ak nechces platit sama zdravotne. A rodicia musia odhlasit pridavky.

Bubliii

Ja mam cerstve info od sestry, vraj studentom prestavas byt odo dna ako prijmes rozhodnutie od nich. Proste odkedy si ho prevezmes. Na UP potom musis do 7 dni (snad to nezmenili medzitym, tak si to pamatam ja).