Sono močového mechúra

mate59

Ak len sono,tak to bude ako som písal.Urológ pri prehliadke vždy vyšetrí semeníky prehmataním a prostatu prstom cez konečník,zisťuje jej veľkosť,tuhosť a hladkosť.Ak máš byť nevymočený,skúmajú urodynamiku, spočíva len vo vymočení sa do takého lievika.

mate59

To,čo si dal na obrázku,nie je sonografia,ale cystoskopia,to je niečo iné.Pri sonografii mechúra sa nič nezavádza,asi ti budú robiť niečo iné.Ak máš prísť nevymočený,budú robiť alebo urodynamiku,alebo cystoskopiu,ak si objednaný na termín,v papieroch by malo byť napísané,aký bude zákrok.

dudo24

mate59: Si si istý, že nič nestrkajú do močovej rúry?Nedávno mi robili výter močovej rúry, to vyšetrenie sa ešte dalo vydržať, ale to, čo prišlo potom, tak to bolo hrozné. 48 hodín od vyšetrenia som mal rezanie pri močení. Preto by som bol nerád, keby mi tam znova niečo strkali.

A mám prísť nevymočený, tak neviem, čo budú ešte robiť.

Ďakujem za reakcie a rady.

upozornenie

Uterak treba - uz na to upozornuju aj pri objednavkach. Lepsie sa utries do uteraka ako do nejakeho papiera a tiez nevyprodukujes tolko odpadu. Planetu mame len jednu. Samozrejme pre tych co su ignoranti a uterak si nedonesu, tak tie papierove utierky tam maju. Len hovorim, zbytocny odpad.
Ked som bola na sono nikdy sa nezhasinalo. Tvoj doktor asi bude specialny, no pravidlo to nie je.

mate59

Zhasne vždy,aj pri inom sono,aby videl lepšie zobrazenia na monitore,intimčo nepotrebuje,potrebuje vidieť.Ak lekár bude robiť urodynamiku, povie, že sa nemá vymočiť,ináč mechúr vyšetruje vyprázdnený,beztak napíše do správy, kolko je tam obsah moču,napr. 100 ml.