Bolesť na rôznych miestach

Príspevok v téme: Bolesť na rôznych miestach
Eri1

Zdravím, dlhodobo sa u mňa vyskytuje bolesť, ktorá je zdanlivo nesúvisiaca so žiadnym ochorením. Striedavo sa objavuje na rôznych častiach tela - ušný lalok, bedro, bok, ruka, stehno.. bolesť je ostrá, trhavá, vystreľujúca a prichádza v intervaloch, niekedy trvá celé hodiny, ale nie sústavne. Minule ma takáto bolesť v ruke prebudila v noci. Miesto bolesti býva citlivé na chlad - ak sa miesta, v ktorom sa bolesť aktuálne objavuje dotknem niečím studeným, bolesť sa hneď objaví a v kratších intervaloch opakuje. Mám 27 rokov, som inak zdravá, chodievam darovať krv pravidelne, stravujem sa zdravo, liečim sa iba na koleno, pred 2 rokmi som absolvovala artroskopiu. Neberiem žiadne lieky dlhodobo. Stretol sa niekto s podobným problémom? Neviem na akého lekára sa mám obrátiť, a či vôbec. Niekedy sa tieto bolesti objavia viackrát do týždňa, niekedy aj celé mesiace nie.

Magdalenka25

Ahoj, neviem či ti budem vedieť poradiť ale dnes pri čítaní knihy o nordic walkingu som natrafila na takú chorobu FIBROMYALGIA píšu tu o nej že ide o bolestivé ochorenie spôsobené zmenami v istých chemických látkach v mozgu a nervovom systéme, pri ktorom majú pacienti citlivosť len v niektorých častiach tela. Bolesti sa prejavujú najmä v svaloch vláknitých tkanív, ako šľachy a väzy. Prečítaj si o tom viac :)