tyrkysová farba, naše obľúbené farby

Príspevok v téme: tyrkysová farba, naše obľúbené farby
simiona

Mám otázku, nič vážne, ale zaujíma ma to. Je tyrkysová vlastná regulérna farba alebo je je mix zelenej a modrej alebo len odtieň modrej?

Zaujímalo by ma aj, aký máte vzťah k farbám? Ja mám rada zelenú, fialovú a ružovú a neznášam čiernu a sivú. Čo nás vlastne ovplyvňuje, ktoré farby máme radi? Čo nám chýba? Akí sme?

Vďaka.

simiona

To áno, väčšina farieb sú mixy. Oranžová je mix červenej a žltej, sivá mix bielej a čiernej a pod.

Dobreuž, ružovej sa väčšina chlapcov vyhýba. :D Ale poznám aj chlapov, ktorí nosia ružovú a pritom majú manželku a deti. Ja som ju nemala rada v puberte. Teraz sa mi však veľmi páči. A možno je to len môj pocit, ale keď mám na sebe niečo ružové, ľudia sú ju mne viac prívetivi, milší, ochotnejší.

Tiež si myslím, že tyrkysová je mix modrej a zelenej. Aj keď niekedy mi príde viac modrá. Ale aj mixy majú svoje odtiene.

A neznášam čiernu. Asi to bude tým, že väčšina žien, ktoré poznám a sú zákerné a mrchy, nosia čiernu.

Neviem, či je to divné, :D ale ja zbožňujem farby, farebnosť a pestrosť.

berunka

technicky sú všetky farby len rozdielne čísla na RGB stupnici – aj display rozlišuje len červenú-zelenú-modrú. čiže predpokladám, že tieto sú základne a ostatné sa od nich len odvíjajú ich miešaním a sýtosťou.
inak mám rada bordovú, kráľovskú modrú a sivú.

dobreuz666

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

momentik

ja mam rada sivu aj tyrkysovu, tiez si myslim, ze je to zmes modrej a zelenej. modru az tak nemusim ani fialovu. vyznam farieb skuma psychologia farieb, celkom ma to bavi.

terus199

Ja si myslím, že je to mix modrej s troškou zelenej.

Moje obľúbené farby sú svetlomodrá, tyrkysová, modrofialová , džínsková modrá.. jednoducho modrá :)

A nemám rada oranžovú a čisto fialovú.