Borelióza

Príspevok v téme: Borelióza
Eminemka

Ahoj, pred asi tromi týždňami som mala kliešťa, pri jeho vyberaní mi tam však ostala hlava kliešťa, preto som bola u lekárky. Ona mi to povyberala, vyčistila. Urobila sa mi chrasta, ktorá pár dní svrbela, potom nič. Od pondelka mi však vpich mierne zčervenal a urobil sa mi fľak, ktorý je veľký asi 5 cm, lenže nie je v okolí toho vpichu, ale asi centimeter vedľa. Bola som s tým aj u lekárky, tá však hovorila, že to nie je typický fľak boreliózy, že vtedy to býva okolo miesta vpichu. Máte niekto s týmto skúsenosti? Bojím sa, aby to nebola borelioza a nebude sa liečiť. Ďakujem

Eminemka

Ahoj, opäť sa ozývam. Včera som bola u inej kožnej na kontrolu. Tá povedala, že to vyzerá na boreliózu. Fľak mi už mizne, už mi skoro ani nie je vidieť. Kázala mi brať tie antibiotiká 3 týždne a potom prísť na kontrolu. Dnes som volala obvodnej o výsledky krvi a sestrička mi povedala, že sú negatívne. Tak ja už tomu nerozumiem. Mám boreliózu alebo nie? Sestrička hovorila, že výsledky krvi treba brať s rezervou a že lieky mám užívať ďalej. Môžem ju mať, aj keď mám negatívnu krv? Brali mi ju asi tri týždne po tom kliešťovi. Obvodná mi hovorila, že po troch týždňoch by to už malo ukázať, ale kožná hovorila, že najskôr po štyroch týždňoch. A že kontrolné testy najskôr po troch až štyroch mesiacoch od liečby. A čo iné ako borelióza by to mohlo byť, keď to bolo tam, kde bol ten kliešť?

nacomeno

Ahoj, to znamena, ze ATB zacali zaberat. Co sa flaku tyka, je to individualne. Zalezi aj od toho, kolko hod. bol kliest prisaty, ci mal uz v slinach borelie a ci ti doktorka vsetko vybrala. Drzim palce.

Eminemka

Ahoj, tak antibiotiká beriem druhý deň. Hlava ma prestala bolieť, tiež už nemám pocit na teplotu, ani mi už nie je na zvracanie. Fľak mám však stále. Chcem sa spýtať, za ako dlho tento fľak môže zmiznúť? Dosť ma to znervózňuje, myslela som, že sa už začne pomaly strácať.

nacomeno

Ahoj, aj ked mas celiakiu, budes musiet brat ATB. S tou koznou si dobre spravila. Tak drzim palce, aby si boreliozu nemala.

Eminemka

Ahoj, obvodná mi nenasadila hneď tie antibiotiká kvôli tomu, že má aj celiakiu a ak by to nebola tá borelioza, tak by som zbytočne brala antibiotiká na moje "črievka". Ale aj tak som sa im nevyhla, takže dnes som ich začala užívať. Ešte že som išla k lekárke už dnes a nie až budúci týždeň ako ona pôvodne chcela. Cítim sa trochu ako na chorobu, pobolieva ma hlava, akoby som mala teplotu, ale nemám. Tiež mi je nevoľno od žalúdka. Tak hádam tie antibiotiká čím skôr zaberú, aby som sa toho zbavila. Po dobratí liekov určite pôjdem na kontrolný odber.

nacomeno

Ahoj Eminemka. Obvodna ti mala okamzite nasadit ATB, ked sa ti tam spravil flak. Boreliozu ti vie lekar potvrdit len z krvi. Sleduj sa a ak by sa u teba vyskytli bolesti svalov, klbov, hlavy, LU a i. hlas sa lekarovi. Vyckaj testy a prip. poziadaj o ich opakovanie po dobrati ATB.

Eminemka

Ahoj, no dnes som s tým bola u lekárky znova, keďže fľak sa mi zväčšuje. Keďže si nebola istá, či je to borelióza, keďže to nie je taký originál boréliový fľak, tak ma poslala na kožné. Tá to len mrkla jedným okom a hneď mi napísala antibiotiká na 21 dní. Na otázku, či je to teda borelióza mi odpovedala, že každý fľak nad 5 cm je podozrivý a že nie je normálne, aby som v blízkosti vpichu po kliešťovi mala takýto fľak. A že pri borelióze nemusí byť fľak len v mieste vpichu, ale hocikde na tele. Takže toľko jej diagnostika. Obvodná mi potom ešte zobrala krv na borélie, ale vravela, že to ešte nič nemusí ukázať, lebo sú to len tri týždne. Takže antibiotikám som sa nevyhla.