Všetko sa rúca

Príspevok v téme: Všetko sa rúca
majdy

Ahoj, rozhodol som sa že si sem prídem po pomoc lebo začínam už pociťovať menšie depresie, a problémy. Budem veľmi rád ak mi pomôžete a prečítate si to dokonca.
Hovorím si že to v skutočnosti nie je také zlé, snažím sa ako sa dá, vo všetkom, ale potom popremýšľam nad tým ako to v skutočnosti je a už je mi blbo.
Mám 16 rokov. Vyrastám bez oca. Mama ma opustila, odišla za frajerom. Sem tam príde domov, navarí mi, poperie. Sestra sa odsťahovala preč a už druhý rok nebýva so mnou. Byt ostal mne a sám sa oň starám. Riadím si, a sem tam si varím sám. Toto nie je vec čo mi robí problém, aj keď možno z časti to prispieva do stavu kde som. Stále niesom v takejto nálade ale keď to príde cítim sa naozaj veľmi hlúpo. Chodievam pracovať, celé prázdniny, niekedy aj víkendy. Mama mi prispeje na oblčenie. Ale výdavky čo sa týkajú môjho života, hobby a pod. si musím hradiť sám. A ani mi na nič nedoloží. Veľmi ma mrzí jedna vec. Nedočkám sa žiadnej podpory aj keď sa veľmi snažím vo všetkom. Mám pocit že svet sa otáča proti mne. Nevychádza mi to veľmi s babami, pretože jednoducho oni sa namotajú ale ja nemám záujem pretože niektoré vlastnosti neznesiem.

Keď sa porovnám s jedným mojim kamarátom. Závidim mu, pretože má takmer všetko po čom túži. Áno zarobí si, ale rodičia mu doložia. Rodičia sú na neho hrdý, za všetko čo robí. Snaží sa. Ja sa snažím jediné čo dostanem je veľa nadávok a urážok ako nič nedokážem. Už skutočne nevládzem. Snažím sa tento pocit premôcť. Ale veľmi ma to ubíja. Kamarátov mám, ale cítim sa aj v tomto byte celkom sám. Všetko ma to veľmi mrzí, že musím mať takýto život. A nemám sa aspoň o kúsok lepšie. Budem rád ak mi nejakým spôsobom pomôžete pretože už strácam nádej...

strbis_duchon

Fúha, po pravde ťa obdivujem, čo všetko v takom mladom veku zvládaš! Máš len 16 rokov a staráš sa o celú domácnosť? Klobúk dolu pred tebou!..

Samostatny46

Vitaj v klube, ja len rozdiel, ze si mama vodila tych chlapov domov a chlastali. Chodil som na brigady, aby som si mohol kupit veci do skoly, vyplatu doniesla postarka domov, ked som makal, matka tie peniaze prepila... a to bola brigada tazka v strojarskom podniku, riedidlom som cistil diely v lakovni, grcal som kazdy den z tych vyparov.
V 18 som odisiel a odvtedy som samostatny, ale strasne schopny na rozdiel od spoluziakov, ktori vyrastali v bavlnke. Na stretnutiach mam najlepsie auto, postavil som dom, mam skvelu pracu, kde som sef, lebo viem makat na rozdiel od ostatnych. Zvykol som si neplakat, nestazovat sa. Akurat neznasam, ked ma niekto pochvali, vtedy sa mi stiahne hrud a je mi na odpadnutie a chce sa mi plakat - dosledok z detstva, kde ma mama iba ponizovala a velmi vulgarne mi nadavala.
Bud rad, ze mas taky zivot, uvidis ako tavto vycepovalo, ked budes zit svoj zivot. Skor lutuj spoluziakov, ktori sa maju dobre, su zvyknuti sa spoliehat na rodicov a maju backround, ze keby nieco, pomozu im rodicia a vtedy clovek nic nedosiahne, nic ho netlaci.

zijemeZivot

cawte / majdy

(tha trochu intro: "ja som mal od malicka "vsetkeho velkou lyzicou" a je to mega :D sice aj problemov dost :D .. ale vzdy mi to bolo malo a chcel som vsetko vsetko vsetko :D a ked niekto povedal nie tak ja 3x vo mne ano rrrrrrrrage :D (anglicky) )

no tak vyzdielam co najviac za co najmenej textu:

(1)
"Život"
"žijeme život"
"čo v živote môžeme, je žiť život :)"
"synonymum pre život je aktivita ;_)"

(2)
napr. ja som sa narodil:
"lusknutím prsta netuším ako prečo kde ^^" (7 miliard ludi, isto zo 70 miliard zvierat tu bude, isto zo 700 miliard chrobakov a isto rastlin a vsetko to zije- takze kto chce vysvetlovat nech sa lubi :D )
čiže na začiatku života som netušil čo je život :D
a tipujem že na "konci života" o živote budem vedieť "najviac" :) ale to na živote nič nemení :D ; )

(čiže aj ked som sa narodil netušim ako, tak aj na konci života aj keď by som o živote vedel mnoho tak to na "živote" nič nemeni" :D :D

(3)
napr. povedz ty čo je život :D
povieš že život je napríklad ťažký .. ja sa spýtam, je život aj ľahký? a ty možno povieš že život je aj ľahký :D tak sa spýtam je život len ľahký? a ty možno že .. hm.. možno nie? alebo možno áno? :D

a to je tá finta :D
napr. nie je super že si môžeš pustiť hudbu kedy chceš? jasne že je :D je teda vždy super že ťa zabaví hudba? určite nie :D alebo áno?
su ludia aj dobri, aj zli, aj dakedy sa deje "spravodlivost" dakedy "paradoxy" dakedy je dobre, dakedy zle, dakedy chceme vratit cas, dakedy chceme pretocit do buducnosti , dakedy chceme znovu vratit cas, dakedy znovu pretocit do buducnosti

dakedy su dievcata mile dakedy zloby, dakedy som ja mily dakedy som ja zloba :D

------
(1) - toto je najdôležitejšie :) :) :) :) :)
(2) - to je "poznávanie života". pochopenie
(3) - ty, ako všetko ostatné žiješ život :D je to akoby to "podnietenie k aktivite" :D

;_)
(1 je najjednoduchsie, 2 komplikovanejšie, a 3 najkomplikovajsie :D preto sa "vzdy vraciame ku 1, potom 2, potom 3 :D a potom zase 1 2 3 :D :D
: )

____ tha som na seba hrdy ako perfektne sa to podarilo ^^

(hm ale napadlo mi konkretnejsie:

"Keď sa porovnám s jedným mojim kamarátom. Závidim mu, pretože má takmer všetko po čom túži. Áno zarobí si, ale rodičia mu doložia. Rodičia sú na neho hrdý, za všetko čo robí. Snaží sa. Ja sa snažím jediné čo dostanem je veľa nadávok a urážok ako nič nedokážem. Už skutočne nevládzem. Snažím sa tento pocit premôcť. Ale veľmi ma to ubíja. Kamarátov mám, ale cítim sa aj v tomto byte celkom sám. Všetko ma to veľmi mrzí, že musím mať takýto život. A nemám sa aspoň o kúsok lepšie. Budem rád ak mi nejakým spôsobom pomôžete pretože už strácam nádej..."

toto vsetko je odstavec (2) : ) je to Tvoje poznanie život-a :)
"nič viac, ale aj nič menej ; ) "

ked budes chciet radu, pomoc, porozpravat sa, atd atd atd to je odstavec (3), aktivita .. mozno najdes dakoho kto ti pomoze (podla mna si paradne napisal príspevok, a uz tu je aj jeden príspevok ktory vyzera ze chce pomoct tiez:), ale aj naopak kto nie :D najdes nieco co ti pomoze, ale mozno aj co ee :D to je prosto aktivita

__________
v mojom zivote sa to tiez opakuje, najskôr
1. žijem život
2. poznávam život
3. som "aktívny" v živote (priebeh života ktory vnimam/ovplyvnuje mna :)

a každy den furt furt to isté aj furt nové aj furt staré :D

hmmm snad nie az tak neslusna pesnicka
www.youtube.com

.... na zaver ked je uz vsetko domiesane ^^

cely tento príspevok je len poznanie (2), ktore som ziskal ako spatnu vazbu z mojich aktivit (3) ... ale vo svojej podstate, ja absolutne "nezasahujem" do bodu (1), a to je to krasne :) :)
ze ked nic nefunguje zrazu sa to otoci .. a potom zase otoci uplne inde naopak :D a potom zase :D a zase :D

je to krasa tej existencie, "Života" (1), žitie života (1), to že ja žijem (1), to že ty žiješ (1), to pozries z okna a tam dakedy baby ziju (1) a vsetcia spoznávame život, získavame poznanie (2), a sme aktivni (3) v zmysle ze furt sa daco deje a dakedy je aj klud :)

je to prosto život :D

marek1251487

Ja som vyrastal od strnastich tiez bez rodicov. s tetou. ktora ma mala tiez ako povinnost. cize som sa vychovaval tiez sam. chapem tvoj pocit samoty a prazdnoty. ale ver mi. to ze sa na teba kazdy vykaslal moze byt to najlepsie, co sa ti mohlo stat. v buducom zivote budes uspesnejsi ako vacsina tvojich kamaratov. ty uz teraz si pripraveny na dospely zivot. a ver mi, ze ten sa nebude maznat s nikym. teraz nadobudas skusenosti a zrucnosti. cas a myslienky investuj do seba. kedze mas cas nad sebou rozmyslat, uc sa jazyky, programovat, hudbu. pripadne rozmyslaj nad skolou, biznisom. nieco, co budes robit potom. naco su tie depresivne myslienky, ze co bude, kam pojdem?

za to, ze nieco urobis dobre, nepotrebujes pochvalu. ale vediet sam pred sebou, ze si to dokazal. keby si bol sam na celom svete, tak by tvoje ciny nemali ziadnu vahu len preto, lebo ta za ne nema kto pochvalit? a ked ti niekto nadava, tak z vlastneho zufalstva. ventiluje sa na tebe. mozno zavidi, ze situaciu zvladas. ver mi.. si sikovnejsi ako vacsina ludi okolo teba. kolko 16rocnych sa dokaze o seba postarat? to nedokaze ani mnoho tridsiatnikov.

zivot mas pred sebou a zazijes este vela dobreho. vdaka tomu zakladu, ktory prave teraz dostavas..