Vysvetlite mi,aký je rozdiel medzi užívaním vitamínu D a vitamínu D3.Díky.Adam
D3-D
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
to hej, ale slnieckoD3 je predsa inteligentnejsi nez stovky a tisice ludi, co to vyskumali vsetky tie problemy s nedostatkom vitaminu D a vsimli si aj prepojenie s nefungujucou imunitou ci zvysenym rizikom rakoviny pri jeho nizkych davkach.
d3 sa ziskava povacsine z ovcej vlny, takze neviem ci ide zas tak o "umelu vec". Telo s nim vie pracovat rovnako dobre ako s tym , co ziska z mlieka, popripade inej potravy.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Opalujem sa na obed, kozu mam skoro ciernu, pracujem na zahrade. Vitamin D3 obsahuju aj vajcia, ryby alebo huby.
Umely vitamin D je skodlivy.
Iberb pytaju peniaze dopredu, raz mi nedorucili balik, su to podvodnici.
Slniecko ty si tak mimo, ze opaluj sa... vies o tom, ze vitamin D ti v kozi vznika, len ked je slnko pod urcitym uhlom? A ked nemas na sebe nacakane opalovacie kremy, hej?
Mozno preto ma vacsina populacie nedsotatok vitaminu D.
Treba sa opalovat bez kremu, a medzi 11:00-15:30, inak sa netvori takmer ziadny vitamin D. Vacsina ludi sa ale tomu slnku vyhyba, alebo sa vtedy natre co najvacsou ochranou.
A aj to plati len v nasom pasme, v inych pasmach viac na sever je to casove pasmo este mensie. Uhol slnka smerom na zem musi byt totiz viac ako 50 stupnov. My mame este stastie, ze aspon v strede dna a pocas maja-augusta, to slnko na par hodin splna, Ale cim viac na sever, tym mensi casovy okamzit. V anglicku napriklad takmer nemaju sancu ziskat vitamin D zo slnka.
Tak tu prosim ta nesir slniecko misinformacie, a nezbroj proti doplnaniu vitaminu D. Naopak, doplnenie vitaminu D je velmi pozitivna vec. A je dobre si ho obcas zmerat. A ani s tou zasobou na cely rok to nieje take ruzove, to plati, len ked ti dobre funguje pecen.
A ani s vitaminom K2 nemas pravdu. Treba jest bud vela potravy, ktora ho obsauje, u nas je najlepsia bryndza, ale pokial je clovek dost bohaty (lebo k2 je dost drahy), tak urcite sa oplati aj nejaka suplementacia.
Este treba podotknut, ze vitamin D nekupujte zo slovenskych lekarni, kde je 10-15x drahsi, nez v zahranici na strankach ako iherb. Zalozil som o tom aj temu kedysi.
Už je vstrebaný.
Opaľovaním telo vytvorí denne 10 000 IU D3 sk.wikipedia.org . Možno máš nejaký problém, D3 účinkuje aj proti rakovine v nenádorovom štádiu.
Vitamín K sa tvorí v slepom čreve na vláknine. Opaľovanie, vajcia, ryby a žiadne tabletky, ktoré škodia. Normálni zdraví ľudia neberú D ani K. Vraj majú ľudia nedostatok železa, treba jesť občas pečienku.