problemy s dospelou dcerou

Príspevok v téme: problemy s dospelou dcerou
Maminaaaaa

Dobry den, potrebujem sa vyrozpravat. Mam 19 rocnu dceru, s ktorou boli vzdy problemy, alkohol, zaskolactvo, kradeze. Vzdy som si myslela, ze ked bude dospela sa zmeni. Vzdy som s nou chcela mat kamaratsky vztah. Teraz k veci co ma trpi ako matku. Viem, ze aj ja som urobila vela chyb vo vychove, ide o to, ze eate nema dokoncenu skolu, ma podmienecne vylucenie zo skoly kopu neospravedlnenych hodin 4 zo spravania. Ja blba som jej zaplatila vodicak s mojim manzelom , ktory neurobila. Teraz som jej pozicala 500 euro, ze ide do prace a vsetko mi vrati. Pravdaze namiesto toho, aby mi peniaze vracala tak ich s kamaratkami prepije po diskotekach, nerespektuje nas ani mna ani manzela. A co je najhorisie, ze sa stale hra na obet. Uz som zufala, hockedy sa zobere a odide a ked jej poviem nech ide domov tak si robi co chce neukaze sa aj 4 dni, najhorsie je , ze pocuvam aka je lacna zena ako kazdemu da, z kazdej strany, strasme sa trapim strasme to boli a ona nas ma uplne na haku. S manzelom rozmyslame, ze jej zbalime kufre a kym nam nevrati peniaze nech si ide zit kde chce. Jej priatel je fetak cize to tiez nepridava na situacii , som uplne psychicky na dne tak sme sa cely zivot snazili aby mala vsetko a ona sa ku nam takto sprava a este sa hra na obet, co by sme chceli a nech jej dame pokoj.ú

ahjajjaj

Prenajať jednoizbový byt s kuchynkou, odobrať kľúče od vášho bytu, dvakrát týždenne môže prísť na večeru. Každý týždeň dostane určitú sumu peňazí na prežitie: 8 eúr mesačne na telefón jej musí stačiť, keď si hľadá zamestnanie, + 6-8 eúr na stravu na deň. Samozrejme z domu môže zobrať lekvár, zaváraniny a pod., ale nie kupované jedlo: takže žiadne maslo alebo med, lebo tie ste aj vy kúpili.. Rovnako ak máte záhradu, môže si odtiaľ zobrať. Za týždeň by nemala dostať viac ako do 50 eúr. Nesmie sa dať suma na celý mesiac, lebo na diskotéke to prechľasce. Takto jej to môžete platiť 2 a pol mesiacov - myslím stravu. Potom to stopnete. Dovtedy si musí nájsť prácu, aby si byt udržala a podobne.
Takže humánne, nevyhodiť na ulicu, zabezpečené bývanie, strava....ale bude musieť pracovať.
Vás to bude stáť nejaké investície, ale o pokus to stojí, a je to stále menšia suma, ako keby Vám mala byť takto na krku.
Nekontaktovať ju každý deň. Veď ona sa ozve, keď bude chcieť peniaze.

Meridian

V prvomrade je veľmi zložité rozanalizovať kde si ty ako matka nazvem to tak hlúpo urobila chybu a kde je hranica jej vlastnej povahy a charakteru .
Keby som ťa mal karhať poviem ,že charakter dieťaťa sa utvára do 6-7 mich rokov života .To je vek do ktorého dušička získava a nasáva ako špongia a mi ako rodičia máme mnoho čo do toho prispieť.Ďalšie štádiu formovania osobnosti je tiež veľmi dôležité a to čo sme do neho vložili začína spolu zo zdedenými vlastnosťami naplno prejavovať.Tretie štádium puberto -dospievania je dôležité z toho dôvodu že to čo dieťa dokázalo nasať plus presadiť si a aký vplyv na jeho výchovu mali rodičia konfontuje aj z okolitým svetom a vtomto období je osobný príklad najlepšou výchovnou metódou pre dieťa.Kedže ty rozprávaš o manželovi nie ako o otcovi predpokladâm ,že manžel nieje otcom tvojej dcéry.Ak to je takto jej chovanie úzko súvisí práve z týmto.......Je to vzdor..

Amal

Ťažká situácia. Je to síce vaše dieťa, ale je už dospelá. Vôbec vás nerešpektuje, robí si čo chce, prosby ani dohováranie doteraz nepomohli, tak jediným riešením je naozaj len taký rázny krok, o akom aj s manželom uvažujete. Chce, aby ste jej dali pokoj, tak to urobte! Rázne jej treba vysvetliť, že VY ste rezignovali, že ste sa jej snažili pomôcť, chceli ste z nej vychovať slušného človeka, ale ona si vybrala iný smer, nemá dokončenú ani školu, tak nech sa v živote trápi sama! Zbaliť jej veci a nedať jej viac ani cent, nech si zarobí na seba, alebo ju živí frajer! Vy sa trápite a ona vás má na háku. Ja viem, že toto nie je riešenie, ktoré by vám uľavilo, ale nech sa trápi aj ona...takýto spratkovia potrebujú padnúť na hubu, aby sa uvedomili....Možno jej to po pár dňoch docvakne...možno ...Neviem sama, čo by som v takej situácii robila...