zniceny metabolizmus

Defcon

Marek, pomala bielkovina je napr mliecny kazein.....rychla bielkovina je (zeby sme zostali pri mlieku) napr mliecna srvatka.
Tuky, hlavne zivocisne nemas pri diete co jest, ked tak, tak len v kontrolovanom minimalnom mnozstve. Udeniny uz vobec nie. A trochu hladu pri chudnuti je normalny pocit. Pri diete sa nemas co nadlavit, ale je dolezite sa naucit jest do polosyta.
Co sa tyka bazalneho metabolizmu, je dost individualny, zalezi od veku , pomeru svalstva ku tuku, celkovej vahy, zdravia, a vela dalsich premennych.
Najlepsia dieta je ubrat trochu jedla, pridat trochu pohybu a ist dole 1kg/1mesiac.

marek1251487

Defcon. skus diskutovat ako dospely clovek. pretoze tvoje myslienky potom nemaju ziadnu vahu. ak sa nebudes spravat ako dospely clvoek bez osocovania, tak s tebou dalej komuikovat nebudem. a hlavne tu nepis svoje tvrdenia, ovplyvnis tym negativne zdravie inych.

Odpovede: ano. pri chudnuti je potrebne telo zasytit. preto diety nefunguju. pretoze je clovek stale hladny. a zasytis ho na dlhu dobu (s dostatkom energie) JEDINE tukmi. ja nepisem, ze mas zjest pol kila slaniny na ranajky. po prijati tukov miesto sacharidov, bude telo dlhsie nasytene a nebudes mat potrebu zjest viac. v konecnom dosledku zjes MENEJ.

co je prosim ta POLOVICNA davka sacharidov?? a preco by si mal rano nieco startovat? telo je rano pripravene na prve jedlo. kyseliny su davno nachystane, staci vlozit jedlo, nemusis NIC startovat. a ked zjes kopec sacharidov, akurat ti to vyrasi inzulin a budes za hodinu HLADNY! a budes jest ZNOVA! a priberat! zjem ja jedno vajce a platok slaniny a ty zjedz tvoje sacharidy. ty budes hladny do hodiny a pol a budes si musiet dat desiatu, kym ja nie. pochybujem ze od osmej vydrzis na sacharidoch nejest do dvanastej..

a ked radis, tak: KONKRETNE! co to je "vyvazeny obed"?? ak na obed zjes 70 gramov masa a kopec ryze, ci zemiakov, ZASE budes do dvoch hodin hladny a budes jest minimalne 1-2 do vecere. preto je na obed vhodnejsie zjest 150-200 gramov masa BEZ prilohy, ale za to so zeleninou/syrmi. cize bielkoviny a tuky. ako na ranajky.

co su pomale bielkoviny?? lebo aj hovadzie sa travi 7-10 hodin a nie je to VOBEC dobre na vecer/noc. spat ma ist telo s prazdnym zaludkom. a to docielis LEN sacharidmi.

to co ty hovoris je ZNOVA: dieta a diety NEFUNGUJU. ak nieco obmedzis, bude ti to chybat. bud telu, alebo tvojmu jazyku a nevydrzis sa takto stravovat dlhodobo! nie je podstatne CO jes. ale KEDY a KOLKO.

fakt uz k tejto teme nepis. nemas k nej potrebne informacie a ani skusenosti.

ale uz som si zvykol. pravda je velmi nudna a na zdravom tele/chudnuti treba pracovat dlhodobo. a to sa ludom nepaci. hladaju skratky, carovne potraviny, wow efekty, postupy. tym co som napisal ja schudne KAZDY. a KAZDY si udrzi dlhodobo zdravie a peknu postavu. lenze to nechcu ludia pocut. a tak je to spravodlive. ten nadbytocny batoh za nich nikto nikam neodnesie. budu sa s nim trapit do konca zivota..

Defcon

Tak zniz na 5.500kj a pridaj trosku na sporte. Na zrychlenie metabolizmu kazdy doporucuje nieco ine a ja nemienim zahadzovat svoj cas na jalove hadky s niekym. Ak mas skutocne taky nizky prijem a nchudnes, tak je niekde chyba, lebo samotny bazalny metabolizmus potrebuje priblizne tolko.

Danyyy

To nie je pravda, jem len ovocie tvarohy a celozrnné pečivo a všetko si vážim a zapisujem a žiadne čokolády nejem a vážne len tých 6000 kj a nechudnem

mima212

Spomaleny metabolizmus neexistuje, ludia klamu samych seba ze jedia malo.. 100g cokoladka je skoro 1/3 tvojho prijmu. Jedz vyzivne potraviny a nie blbosti aj kusok cokolady aj slaninky je super. Len nie zase pol kila toho. Ja som mala kedysi 90kg 4 roky v tomto kolotoci teraz mam 65kg sportujem jem cokolvek v normalnom mnozstve.. pomohla mi velmi stranka fitclan.sk.. nie nemas spomaleny metabolizmus len prijimas viac ako spalis..

Defcon

Marek, ty si riadny tupohlav. Pri chudnuti su vhodne potraviny ako slanina, salam a podobne ??? A minimum sacharidov aj to hlavne na veceru ??? Skus prosim nejakym sposobom odmontovat dekel zo svojej hlavy a pozriet co v hlave drzis, slamu a otruby treba obcas vymenit. Lebo casom zdegraduju.
Na ranajky treba jest polovicu dennej davky sacharidov, kvoli nastartovaniu metabolizmu, obed vyvazeny a vecera hlavne pomale bielkoviny. Slaninu, udeniny, cervene mäso, cukor tvrdo obmedzit. Jest vyvazene a mensie porcie ako doteraz.
Nic take ako priberanie z vody neexistuje, jedine ak za vodu povazujes cocacolu.-))

marek1251487

vies do coho sa chces pustit vsak? pretoze uz tu bolo xy uplakanych ludi, ktorym chceli mnohi pomoct a len s nimi zabili cas. doma po veceroch vyjedali chladnicku dalej. cize kym nebudes na 100% rozhodnuta, tak prosim v zaujme vsetkych aj samej seba, "neotravuj" ludi naokolo.

ak rozhodnuta si, zacni s osobnym trenerom. je to najefektivnejsia forma, ako sa z tejto slamastiky dostat. nauci ta stravovat sa, cvicit, ziskas priatelov, nove prostredie, myslienky. bude to tvoja najlepsia investicia do zivota, to mi ver. ja som tym presiel tiez, nemal som sice velku nadvahu, ale az trener mi otvoril oci ohladom stravy a tela. veci, ktore funguju dlhodobo. cvicil som s nim 2 roky poctivo 2-3x do tyzdna. jedny z najlepsie investovanych penazi. stryri roky uz fungujem sam a a vaha sa nehybe. mam silne, zdrave, svalnate telo. jem pestru stravu, da sa povedat, ze vsetko. pretoze strava nie je o tom ze CO. ale KEDY a KOLKO. uprava stravy urobi prvy zazrak, ale to sa casom zastavi. je potrebne sa hybat. stane sa z teba novy clovek. same dobre veci.

a prakticky?:
Na raňajky jesť prevažne tuky a bielkoviny. Minimum sacharidov. Len tuky Vás zasýtia. Po sacharidoch budete cítiť po hodine znova hlad.
Vhodné potraviny: ryby, rybie konzervy, vajcia, mäso, salámy, šunky, avokádo, zelenina, slanina, olivy, bryndza.
Nevhodné potraviny: Ovsenné vločky, ovocie, pečivo, džemy, med.

Na obed jesť prevažne bielkoviny a tuky. Znova minimum sacharidov. 150-200 gramov mäsa a hlad “dojesť zeleninou”. Pretože 50-75 gramov mäsa a kopec zemiakov či ryže Vás do večera/večere NEZASÝTIA!
Vhodné potraviny: Akékoľvek mäso okrem ryby, zelenina, bryndza, niva, slanina, maslo, avokádo. Kto potrebuje prílohu, odporúčam bielkovinové rezance z Kauflandu.
Nevhodné potraviny: To isté čo na raňajky.

Na večeru jesť prevažne sacharidy. Minimum tukov, bielkoviny sú v poriadku. Len sacharidy Vám stihnú vytráviť, kým pôjdete spať. Je to vhodná energia na večer.
Vhodné potraviny: Cestoviny, ryža, pečivo, zemiaky, zelenina, ovocie, ryby.
Nevhodné potraviny: To čo na raňajky.

HLAVNE ŽIADNE DIÉTY! Diéta je logický nezmysel. Pretože trvá od-do. A čo máme konzumovať pred a po? ? To čím sa znova dostaneme k diéte? Pamätajte: diétami oslabujete organizmus a vytvárate si závažné zdravotné problémy na dôchodok.

Stačí jesť trikrát denne. Jedzte také porcie, aby ste sa zasýtili. Samozrejme nepreháňať. Pocit hladu pred obedom a pred večerou je priam žiadúci. Počas dňa by ste MALI cítiť hlad! Len ten aktivuje všetky zdravé procesy v tele a signalizuje, že je tráviaci systém pripravený.

skus sa namotivovat tu:
mentalnaspajza
.sk/ako-ovladnut-a-premoct-hlad/