Ahojte, ked mame doma tvrdu vodu z vodovodu, tak moze casom sposobit oblickove kamene a je lepsie pit kupovanu vodu alebo oblickove kamene od tohto velmi nezavisia?
Tvrda voda = oblickove kamene?
staci mi, ze som sa vyzdravel sam, na zaklade mojho poznania, zatial co lekari by ma zabili a vrazdia a pachaju genocidu, plus nechaju zomierat dalsich. Takze dakujem, tie ich "fundovane" rady neprosim.
Makka voda, jednoznacne.
BJ 2, jasne anorganicke latky netreba a kosti sa lamu a zuby vypadavaju ako dive, to iste vlasy, nechty, ach ty jeden fundovany odbornik... Hlupucky si ako malokto tu.
m.vysetrenie.zoznam.sk
no vsak ti fundovani doktori aj tak skoro podla toho umieraju, kolko vedia. makka voda je pre telo najlepsia, anorganicke mineraly telu netreba. kolko krat som nacapal cloveka s doc. sa mylit. Uz sa to neda ani spocitat. Koniec konecov, ti doci sa vadia aj medzi sebou.
Amyy, pozri, ked to chce niekto porovnat s nezivymi vecami, tak daj do pohara slanu vodu a nechaj, nech sa odpari, v hrnceku ti ostane vyzrazana sol, no a neustale tam davaj a vylievaj slanu vodu a v hrnceku nic neostane. Moria su slane, su snad vsetky plaze a pobrezia pokryte vrstvou soli? No a Mrtvemu moru zibrali pritokove rieky na zavlazovanie a vidis, co sa tam deje. Opakujem, fundovany docent, obrovska kapacita, autor vedeckych publikacii mi osobne povedal, ze pre cloveka je tvrda voda to najlepsie a ze clovek ma pit dostatok tekutin a vtedy ma omnoho menej zdravotnych problemov. A aj mne sa tie kamene nevratili uz a to mam na ne nabeh, ak by som nepil a nesledoval si moc. A pijem aj mineralky a aj vodu z vodovodu a my ju mame doma tiez poriadne tvrdu.
BJ 2 nepovedal, ze z tvrdej vody hrdzaveju kovy. Ide o usadeniny mineralov v strojoch, ale u cloveka sa mozno tak lahko neusadzaju alebo ich vie spravnou vyzivou vyplavovat prec.
BJ2, ach joj, ako moze niekto prirovnavat to, co sa deje v ludskom tele s tym, co sa deje v strojoch. Podla tvojej logiky, je voda skodliva, kedze z nej hrdzaveju kovy. Uvedom sa. Toto co som pisal, mi povedal jeden uznavany docent z Kramarov. Prednasa na vysokej skole, vydava publikacie o tejto tematike. Fakt chces o tomto polemizovat? Aky si ty odbornik v tejto oblasti? Ja som mal prve oblickove koliky v 18 rokoch. Neustale problemy az do 25 rokov, kedy ma operoval a odvtedy ma uz 10 rokov pokoj, lebo sa drzim jeho rad. Tu na zdravie.sk by to mal niekto odborne sledovat a ked niekto pise nepodlozene bIbosti, mali by mu dat ban, lebo moze poskodit inym ludom.
nesuhlasim. Tvrda voda skodi. Pozri sa ako vsetko zacpava, v prackach, spotrebicoch, kanviciach... kazdy sa jej zbavuje.
Myslis, ze v tele to bude ine?
Vsetko ovocie a zelenina ma v sebe makku vodu. Je prirodzena pre telo, telo s nou rata.
tvrda voda to su vlastne mikroskopicke sutre... teda anorganicke mineraly. Telu sa s nimi pracuje zle, a len co v metabolizme nieco dobre nefunguje, su tam na skodu a niekde sa budu hromadit.
Rovnako nebezpecne su preto vysoke davky vapnika, hlavne ak ti chyba horcik. Co dnes chyba vela ludom. Mozes si pozriet nieco o metabolizme vapnika, aku dolezitu ulohu hra v jeho presune po tele horcik. Tak zamysli sa, co sa bude diat, ked je horciku nedostatok.
Jednoznacne som za makku vodu. Zmakcit ju mozes filtrom. Najlepsia je ale reverzna osmoza. Je to trochu drahsie a treba to nainstalovat, ale reverzna osmoza odstrani aj kopu ineho sajrajtu, chemie, reziduii pesticidov a antibiotik, a tazkych kovov.
Pocuvaj, bol som operovany na oblickove kamene a pytal som sa na toto fakt spickoveho odbornika. Tvrda voda je vynikajuci zdroj mineralov pre telo, prilis makka voda skodi. Co sa tyka tvorby kamenov, vravel, ze tie sa zacnu tvorit, ked zastane prietok v oblickach a zacnu sa usadzat. Vylozene mi povedal - Pite hocici, kludne aj mineralky, ale pite dostatocne vela a pri moceni si sledujte farbu mocu, musi byt cira, ked je zlta alebo nedajboze hneda, ihned treba zvysit prijem tekutin.
A este vitaminy B nemozu prispievat k oblickovym kamenom? Lebo moc pri nich byva velmi zlty a vsetko to zasa ide cez oblicky tak ci to nie je pre ne velka zataz.
Dakujeem za taku odpoved. :)