helikobakter je infekcne ochorenie?

RNG

Znizenie kyselin znizi bolest, ked mas vredy alebo abrazie. Ale nevyriesi problem s helikobakterom. A dlhodobe neutralizovanie vedie k podvyzive a znizenej imunite.
Zaludocne kyseliny su potrebne aj na zabijanie patogennych bakterii, aby sa cez zaludok nedostali rovno do tela.

jetam

A nedrzim ani dietu. Mam preliceny aj vred duodena- dvanastorniku. Hovori sa mu aj vred zaludka. Licil som sa bylinkovimi cajmi.

Lenush

ako dlho mas HP? ked ho mal moj brat, tak bral velmi silne antibiotika..a toho sa dost obavam aj ked viem ze ich treba kombinovat s probiotikami.
bol si aj na sonde?

RNG

DGL je skratka pre deglycerhyzed licorice, je to vytazok zo sladkeho drievka, po cesky lekorice(glycerhyzia glabra), z ktoreho sa robi popularny pre deti pendrek-pelendrek(beren drek)
Pouzitie: 2 tablety pohryzt pred kazdym jedlom.
Tiez ukludnujuce pre zaludok je pouzivat dumbier(zazvor,gingiber oficinalis)

jetam

Ja mam tiez HP a preliecujem si ho 1 tabl. 20 min. - pred ranajkami - HELICID. A ked ma boli zaludok,pomáha mi MALLOX -volnopredajný- znizuje kyseliny a tým potlaca bolest.Nie je to ziadne svinstvo.Zo zaciatku som uzival 3x2 tabl. Teraz len pri tlaku v zaludku, paleni zahy,bolestiach, podla potreby.Ked by si to uzivala, tak po 4-5 dnoch by sa mal stav zlepsit.Teraz beriem niekedylen MALLOX a 1 tabl.HELICID. Na ranajky si davam chlieb s maslom a 2-3 listy cinskej kapusty a v priebehu dna tiez 2-3 listy.Tazkosti ustupili. NO-SPU som jedol naposledy pred asi 14 dnami.

RNG

Ber aspon zinok, to ti ciastocne potlaci helikobakter a umozni hojenie zaludka.
Rakovina zaludka sa moze vyvinut z vredov, ked sa dlho zanedbavaju.