dakujem
helikobakter je infekcne ochorenie?
strasne mi zviera zaludok.. pomoze mi nieco bublinkove..?
Znizenie kyselin znizi bolest, ked mas vredy alebo abrazie. Ale nevyriesi problem s helikobakterom. A dlhodobe neutralizovanie vedie k podvyzive a znizenej imunite.
Zaludocne kyseliny su potrebne aj na zabijanie patogennych bakterii, aby sa cez zaludok nedostali rovno do tela.
A nedrzim ani dietu. Mam preliceny aj vred duodena- dvanastorniku. Hovori sa mu aj vred zaludka. Licil som sa bylinkovimi cajmi.
quamatel sa moze brat len raz denne? dnes som uz jeden zobrala, ale opat mi je hrozne tazko :(
ako dlho mas HP? ked ho mal moj brat, tak bral velmi silne antibiotika..a toho sa dost obavam aj ked viem ze ich treba kombinovat s probiotikami.
bol si aj na sonde?
DGL je skratka pre deglycerhyzed licorice, je to vytazok zo sladkeho drievka, po cesky lekorice(glycerhyzia glabra), z ktoreho sa robi popularny pre deti pendrek-pelendrek(beren drek)
Pouzitie: 2 tablety pohryzt pred kazdym jedlom.
Tiez ukludnujuce pre zaludok je pouzivat dumbier(zazvor,gingiber oficinalis)
Vredy sa zistia aj rtg-nom.
Ja mam tiez HP a preliecujem si ho 1 tabl. 20 min. - pred ranajkami - HELICID. A ked ma boli zaludok,pomáha mi MALLOX -volnopredajný- znizuje kyseliny a tým potlaca bolest.Nie je to ziadne svinstvo.Zo zaciatku som uzival 3x2 tabl. Teraz len pri tlaku v zaludku, paleni zahy,bolestiach, podla potreby.Ked by si to uzivala, tak po 4-5 dnoch by sa mal stav zlepsit.Teraz beriem niekedylen MALLOX a 1 tabl.HELICID. Na ranajky si davam chlieb s maslom a 2-3 listy cinskej kapusty a v priebehu dna tiez 2-3 listy.Tazkosti ustupili. NO-SPU som jedol naposledy pred asi 14 dnami.
keby som mala vredy, mohla by to lekarka zistit pomocou sonografie alebo endoskopie?
Ber aspon zinok, to ti ciastocne potlaci helikobakter a umozni hojenie zaludka.
Rakovina zaludka sa moze vyvinut z vredov, ked sa dlho zanedbavaju.