Čo ďalej so životom?

Príspevok v téme: Čo ďalej so životom?
nestastnica27

Ahojte, budem mať čoskoro 29 rokov, nič som v živote nedokázala, nikam som sa neposunula. Nemám školu, nemám kariéru. Mám obyčajnú prácu s priemerným slovenským platom. Cítim sa absolútne k ničomu, som zbytočný človek na tejto planéte. Pritom mám veľa snov, chcela by som dať životu nový smer, ale. .. mám pocit, že som už stará, že som si nechala ujsť život pomedzi prsty. Bojím sa budúcnosti, ktovie čo ma čaká. Čoraz častejšie počúvam že treba študovať, makať na sebe aby sme neboli ľahko nahraditeľní, keďže veľa pracovných miest je ohrozených automatizáciou a robotizáciou. Čo sa týka mojej práce, tam som veľmi ľahko nahraditeľná. Chcem zmenu, ale bojím sa tu zmenu urobiť, bojím sa, že zlyhám. Neverím, že by som ešte mohla niečo dokázať.

papirak

ved mas 29 rokov, mas cely zivot pred sebou. ak chces zmenu, musis sa o nu pricinit ty, nikto iny to za teba neurobi.

Zuzka8

Neštastnica 29 to nie je veľa rokov na zmenu. Na zmenu nikdy nie je neskoro, hovorí sa, a je to pravda.
Keď budeš mať 68 a opýtala by si sa kvalitného fyzioterapeuta, že či nie je na cvičenie neskoro, povedal by Ti určite nie. Dokonca na precvičovanie pamäte nie je neskoro v tom veku. ..

Ale inak ak nemáš na výšku, tak na ňu nemáš. Ja tiež nemám na výšku a ani ju nemám. ( =D )

Inak aj tí zamestnávatelia si chcú podržať čo aj len jedného verného a zdravého zamestnanca. Ono to tak vyzerá, že sú úplne nad vecou, ale oni rozhadzovať rukami ako chcú nemôžu. Neboj sa o to.

A v čom by si chcela vynikať alebo čo by si chcela u seba zmeniť?