Obsesivne myšlienky

Príspevok v téme: Obsesivne myšlienky
Monca80

Ahojte, chcem sa opýtať máte niekto skusennosti ako si pomôcť s vtieravymi myšlienkami, ktoré vytvárajú neustálu úzkosť? Prečítala som si aké hrozne následky môže mat OCD a odvtedy to začalo.. ako keby si sama vyvolavam vtierave myšlienky pretože sa ich bojím.. vkuse si vyvolam myšlienku ktorú nechcem, vkuse sledujem svoje myslenie, bojím sa schizofrénie a toho že úplne zosaliem... vlastne mám pocit že bojujem s vlastnou mysľou lebo som sa strašne zľakla že budem mat ťažkú formu ocd a tersz sa už bojím aj schizofrénie aj úplne zosalenia.. je to fakt hrozne. Neviem ci môže pomôcť hospitalizácia na psychiatrii?

Monca80

Ďakujem za odpoved, chcem sa opýtať či mi môžeš povedať niečo viac o tom aké si mal obsesivne myšlienky a či si prežíval pri nich úzkosť? Snažím sa ich nechať tak a nevšímať si ale bohužiaľ som v takej panike z nich že už aj rozmýšľam že sa pôjdem dobrovoľne dať hospitalizovať. A to ešte pred mesiacom mi nič nebolo. Potom nastalo úzkostlivé čítanie a sledovanie sa a teraz neviem ako z toho von!

Drozofila

Vtieravé myšlienky sú tu s nami stále. V primeranej miere nám pomôžu ochrániť nás pred nebezpečenstvom. Ak ale stratíme nad nimi kontrolu, zablokujú nás v bežných činnostiach. Mne pomohlo jedine to, že som akceptoval to čo nemôžem ovplyvniť a nechať neistotu z budúcnosti na osud. V ťažkých momentoch to nechávam na zajtra. Ak ste vykonala všetko čo ste mohla alebo vedela v danej chvíli a za daných okolností, nemáte čo stratiť. Ani v ťažkých rozhodnutiach. Tie myšlienky zaberajú ďaleko viac času, ktoré by ste venovala inak na prekonanie strachu, aktívny či pasívny oddych. Nepotlacajte ich, ale odpovedajte si na nej úsmevom a nebojte sa robiť si srandu aj zo seba.