Vaginalna mykoza

Príspevok v téme: Vaginalna mykoza
Lilienka1234

Ahojte,viete mi prosim poradit nieco na prevenciu a liecbu casto opakujucich sa vaginalnych mykoz? Doktor aj ludia tu v diskusiach odporucaju wobenzym, lenze na to nemam momentalne peniaze...nie je nieco podobne, ale lacnejsie? Pripadne nejake prirodne veci, bylinky, sedacie kupele alebo nieco? Uz som zufala stale sa mi to opakuje, kazde 2 tyzdne. :(

Lilienka1234

Trápim sa s tým tak 4-5 rokov, niekedy je to dobré aj 2-3 mesiace a teraz tak od mája to mám vkuse...dokonca mi zistili mala som popritom prurigo simplex,na ktoré som dostala kortikoidy a prešlo...no a čo sa týka stravy, to sa snažím, ale proste zjem jednu čokoládu a už bum a teraz ešte stresy-skúškové, tak to nedávam už psychicky no...spodné prádlo bavlnené len, začnem si ho všetko žehliť, no a idem skúsiť komplexne všetko, vitamíny a našla som enzýmy podobné wobenzymu, čo tiež pomáhajú a našla som ešte niečo o bylinných vložkách z tiande, tak dúfam, že už zaberie :)))
sexuálne aktívna veľmi nie som, keďže ani nemám chuť s tým svrbením ani by sa nedalo a beriem síce antikoncepciu, ale to len teraz prvý mesiac jún, ale to veľmi nemá vplyv, lebo sa mi to celé opakovalo stále, či som ju brala aj dávnejšie, a aj keď som nebrala.

Monika1984

Zaklad je ze aj partner sa musi VZDY liecit sucastne aj ked nema priznaky. dalsia vec mnohe si myslia ze maju mykozu a maju bakterialnu infekciu pripadne zmesane oboje....nie kazdy gynekolog robi pri KAZDEJ navsteve aj KULTIVACIU.
Ako prevencia: bavlnene spodne pradlo, umyvanie cistou vodou, obcas Lactacyd, 1x tyzdenne napr 1 kapsual idelyn casom prestriedat s inymi volne dostupnymi cipkami, pri navsteve kupaliska pouzit kiupaci tampon a po kiupani taktiez jedna probioticka kapsula na vkladanie, holit sa len lactacydom nie beznymi penami.... mykozy ovplyvnuje dost aj cukor v strave... neprat uteraky v avivazi... ako podporna liecba uzivat proiotika -ustne + oreganovy olej

smell

Skus dat trosku viac info. Zacala to z nicoho nic? Alebo odjakziva mas taketo problemy? Ake mas navyky, zivotospravu? Lebo hladiny cukru mozu byt ok, ale ide aj o to ako sa stravujes. Ake nohavicky zvyknes nosit? Beries nejake lieky?
Ja sice s tymto problem nemavam, mala som to asi 2x v zivote, ale to prave ako dosledok liecby antibiotikami. Vtedy mi pomohol taky intimny gel z lekarne Femigel, znacka Australian Bodycare, obsahuje cajovnikovy olej, toto mozem odporucit. Co pocuvam zeny si velmi pochvaluju take probiotika Pearls YB, treba brat kazdy den po tablete, ale balenie na mesiac stoji 15 eur cca tak neviem.

Lilienka1234

To všetko robím :( ale akonáhle napríklad príde stres alebo menštruácia, tak bum..bola som aj na vyšetrení štítnej žľazy, cukru, cholesterolu, hormónov a neviem čoho všetkého a všetko je ok...a toto sa stále vracia no..

swistica

- nepouzivat vlhcene obrusky
- pouzivat len cisto biely toaletny papier
- nepouzivat farbene a parfumovane intimky
- vyrazne obmedzit sacharidy v strave

Lilienka1234

Nepýtam sa na kraviny z reklám, potrebujem niečo, čo mi pomôže predísť tomu, aby sa mi to nevrátilo a rady žien, ktoré si tým prešli a prišli na niečo, čo im pomohlo nielen na dva týždne. Ďakujem.