Šikana zo strany učiteliek TSV

Príspevok v téme: Šikana zo strany učiteliek TSV
Tomino 444

Všetko sa začalo na polroka, keď som si chcel opraviť známku z TSV z 2ky na jednotku. Ani som nevedel koľko chaosu to narobí keby som sa vtedy uspokojil z dvojkou nemuselo to takto skončiť. Po polroku som bol 2 týždne chorý mi povedala že mi už nikdy nebude prilepšovať. Neskôr nás na telesnej nakrúcala. Neustále mala pozmámky že všetko robím na päťku. Ony si nevedia uvedomiť že mám problémy so srdcom, a isté veci tak ako si predstavujú. Potom mi tú päťku aj dala, pre mňa to bol šok lebo som nikdy z ničoho päťku nedostal (ani štvorku). Veľa krát ma cielene zosmiešňovala pred spolužiakmi že tretiaci to robia lepšie, a pod. Mamina najskôr sa išla rozprávať s jednou vyučujúcou TSV (ktorá ma má podľa rozvrhu učiť, ale neučí iba celú hodinu stojí a usmieva sa). Neskôr bola aj za tou problémovou vyučujúcou. Bohužiaľ rozhovory s pani učiteľkami k ničomu neviedli, tak sa mamina bola na nich sťažovať u riaditeľky školy, a tá si ich velice zastávala. Nechali sme to tak, keďže sme vyčerpali všetky možné prostriedky ako problém riešiť. Situácia sa však otvorila znovu o 2 mesiace keď sme sa celá trieda na triednickej hodine sťažovali na prístup vyučujúcich TSV. Pani učiteľka triedna bola za učitelkami, ony sa pred triednou tvárila že všetko pochopili. Na najbližšej hodine sa vyvršovali ešte viacej. A jedna pani učiteľka ma obvinila z klamstva a moc na mňa kričala (až hystericki). Po tomto sa mamina išla rozprávať s mojou triednou o celej situácii. Triedna odporučila mamine aby išla sa na ňu išla ešte raz sťažovať na vedení školy u pani zástupkyni, tá však chcela konfrontáciu s dvomi pani učitelkami TSV. Tam začali pani učiteľky sa začali púšťať do mojej mamine že sa nesnažím; že som klamár že aj mamina preto musí niečo robiť aby sa to zlepšilo a pod. Všetko vyvrcholilo keď som pred hodinou telesnej skolaboval na chodbe pred pani učiteľkou triednou zo strachu (čo potvrdil aj lekár). Pani učiteľka triedna ma z hodiny ospravedlnila, kedže po odpadnutí by som už nemal cvičiť. Pani učiteľka TSV mala ešte tú drzosť, prísť za mnou do kabinetu a hovorila že mám ísť cvičiť pritom jej triedna povedala že som odpadol. Na telesnú som nešiel , ale potom po vyučovaní som musel cvičiť, aby som nemal na vysvedčení trojku ale dvojku. A vtedy že to mi nemôže uznať že hento nie a pod. Ja neviem čo už mám robiť podľa mňa by si zaslúžili za to nejaký trest. Je nespravodlivé to že sa to len tak nechá , lebo o rok to môžu zase robiť niekomu inému.

momentik

BJ2 ano, v kabinete medzi 4 ocami, nejaky vymakanec z posilky by jej to mohol vysvetlit
pisat listy aj v lete, nech riesia, mrchy
pisat na nich staznost ich zriadovatelovi, zaroven ministerke skolstva, ta to sice postupi nizsie, ale to nevadi
to oslobodenie tiez, a cvicit vo volnom case podla seba, alebo aspon sa prehodit do druhej skupiny, kludne k dievcatam

BJ 2

osobnou dohodou v kabinete by sa to nedalo riesit? ze dojes za nou, porozpravate sa medzi 4 ocami? Mozno na teba potom nebude taka zla.

swistica

Najpokojnejsie riesenie je, ze Ti obvodna da papier o uplnom oslobodeni od TV. Nebudes ani znamkovany. Pises, ze mas problem so srdcom, takze s tym vobec nebude problem. Sportu sa venuj vo volnom case bez nervov z telocvikarky.

Dalsie riesenie je stazovat sa v postupnosti triedny ucitel, riaditel, inspekcia. Nie vsak ustne, pretoze sa budu tvarit, ze sa nic nestalo. Vsetko musi byt oficialne pisomnou formou. Teraz su vsak prazdniny, cize uz i tak nic nevyriesis. Az ked zacne skolsky rok a boli by pripadne dalsie problemy.