spolocenska hodnota auta na Slovensku

Príspevok v téme: spolocenska hodnota auta na Slovensku
Miko28

Ahojte,

prečo je všade vo svete auto považované za dopravný prostriedok kým na Slovensku je to modla, pre ženy alfa a omega vo vzťahu, dôkaz spoločenského postavenia...
Chlapci si kupujú drahé autá (samozrejme na lízing) a bývajú v podnájme alebo u rodičov a ženy im to žerú...
Prečo sú Slováci taká mentalita ? Ako a kedy to začalo ?
Nikde inde vo svete som toto nevidel...

Diskutujte...

BJ 2

ja cestujem MHD, a ano vadi mi to tento status auta na slovensku. Zo slovakov sa stali dusevne trosky, akoby chceli dohnat to materialne, co im v socializme bolo upierane. Ja som mal radsej ludi za sociku, boli skromni aka velka cast z nich cestovala MHD, boli sme blizsie k sebe. A zeny vtedy nepozerali na auto, ale hlavne na srdce, ani na vyplatu nepozerali, takmer kazdy ju mal priemernu. Cize, jednoznacne sa naplnilo to, predcim nas varoval ako aj krestania, ako aj komunisti, co kapitalizmus a zapadna kultura spravi z ludi, akych mrzakov, pokrytcov, egoistov. A tak to aj je. Naplnilo sa to do bodky. Zena, ktora odmietne muza, ked zisti, ze nema auto, alebo cestuje MHD, si nezasluzi dobreho muza ani lasku. A konieckoncov, priroda a prirodne zakony im to uz dost jasne ukazuje.

parchant

ja neviem,ku mne baby sadali aj do firemneho fiatu doblo,co je fest skarede auto,na druhej strane poznam mladychpo 30ke,ktorym este mama rano viaze snurky,ale na dvore audina na lizing,mobil za 500 a pod..kamarat si raz na pozicku kupil stvorkolku a nejaky fajnovy mobil,ked som sa ho spytal naco ti je taky mobil povedal,nebudem socka ako ty,ze mas nejaky lacny fon.tak som mu povedal,az budes mat vlastny a splateny byt,mozme sa bavit o autach a mobiloch .keby som byval u rodicov,tiez mi na dvore stoji nejake delo,ale netreba mi to.

marek1251487

auto na slovensku praveze nema ZIADNU spolocensku hodnotu. je to len efekt primitivov pre primitivov. tu ma bmw clovek, co nema pol roka na vymenu xenonu a na benzinke natankuje za 15, zeby mu z dvacky vyslo na cigarety. a potom tu je druha kategoria - doktori, ci ludia ktori si na to auto naozaj poctivo zarobili, a ti sa neukazuju, neriesia to. vsetci ostatni si len liecia komplexy. v takej amerike je nejake bmw bezne auto. tak s ferrari zacina nejaka spolocenska hodnota. no ale tak hej. aj na dedine su tri kone uz status :)

na mnoho ludi to ma presne opacny efekt. ked vidis, ako sa niekto vytahuje autom, tak automaticky vies, ze si na neho nezarobil, ze nie je jeho, ze ho ledva splaca, alebo ze na neho dal vsetky prachy co mal. takze este raz. na slovensku ma auto spolocensku hodnotu len pre primitivnych ludi. a na tych mi ma akoze zalezat ci co? :)))
ale to vzdy bolo ze ten co zaraba 500, chodi poobliekany za 5000 a ten co zaraba 5000, chodi poobliekany za 500. preto ma peniaze a preto ten druhy peniaze nikdy mat nebude..

SopelNema

Problem je skor v tom, ze ti zakomplexovani ludia, co nevedia inak zaujat, len nejakym "drahym" autom. si to potrebuju dokazovat na ceste a jazdia s tym dost nebezpecne. Inak by si ich, ani ich auto nikto nevsimol a to im prave nevyhovuje. Ak je raz clovek dusevne maly, zakomplexovany a frustrovany, tak taky bude v skodovke, v bmw a aj humeri. Auto z neho ineho cloveka neurobi.

Dano10

A mne sa zase nepaci ze ked ma na Slovensku niekto nieco drahsie alebo nieco dosiahne tak zbytok spolocnosti toho cloveka ide doslova zozrat len preto ze nieje priemerny nezivori s 3 detmi na krku ale nieco v zivote dosiahol. Slovaci sa tvaria falosne skromne ale zavidia susedovi aj novu latrinu na zahrade. Pritom kazdy ma moznost mat sa lepsie len nasi ludia nato seru. Radsej budu pracovat za 500 v cistom a po veceroch v krcme nadavat ako sa tu zije a nic nerobit. Bohuzial takto to zije vacsina ludi bez ambicii bez snahy nieco viac dosiahnut . A je to smutne. Esteze ta mlada generacia sa troska prebera a pochopila ze treba svoj zivot do vlastnych ruk zobrat a nie sa spoliehat na stat .

wtf555

Miko prosim ta kde byvas? Co ja denne vidim tak skodovky a stare jazdenky sem tam ma niekto nieco drahsie ale ozaj tu tu nieje ako v Dubaji kde je same luxusne auto :D A co sa tyka byvania ved tu ma kazdy druhy hypoteku na byt...nebyva kazdy u rodicov a v podnajme...

autobusar

Ja nemám auto, ja mám autobus, ha!!

Povedal som jej že pre ňu prídem na červenom Mercedesi, netušila však, že to bude autobus :)

naivny

ja si kvôli imidžu auto kupovať nebudem. Kúpim si ho, keď budem potrebovať. A načo by som býval inde ako u rodičov, kým nie som ženatý? Aby som minul viac zo mzdy, miesto toho, aby som si dačo ušetril?
Spoločenská hodnota auta je samozrejme veľká. Ľudia cestujú do práce. Preto. Ja mám internetové spojenie aj z domu, takže viem takto pracovať.
A pokiaľ človek vnútorne nesúhlasí so spoločenskými hodnotami, nech sa na ne vykašle. Nebudem otrokom názoru iných.

Tutenstein_xD

Ja to nejako neriešim, kto má aké autá. Videl som tu v BB autá, ako je Ferrari, Lamborghini, Corverttu, Mustanga a iné drahé stroje. Nejako som neriešil, že prečo majú takéto autá a z kade na to zobrali. Jednoducho, ak niekto chce a má na to si kúpiť drahé auto, tak si určite nekúpi 10 ročný starý Fiat z bazáru. To, že si tie autá berú na lízing je samozrejmosťou. Na druhú stranu, to nemusia byť vôbec ich autá. Samozrejme tu potom stretávam Audi A5, A6, A7 drahé SUV značky BMW, Mercedes a taktiež neriešim z kade na to zobrali ľudia peniaze. Niektorí si ale ozaj kupujú drahé autá len preto, aby mohli machrovať, ale taktiež je to ich vec.

problemisko

sme sedlaci krpati zakomplexovani. inde uz maju tuto vlnu desiatky rokov za sebou. ale auta by mohli byt lacnejsie, ked klesol odbyt/moda vo svete.