Opakujuca sa bolest krizov

Príspevok v téme: Opakujuca sa bolest krizov
tesimakon

Zdravim, uz dlhsie (cca 2 mesiace) ma trapi tupa bolest krizov, znacne sa zhorsuje pri kasli pripadne pri niektorych pohyboch. Niekedy ma zacne boliet iba jedna strana krizov. Spociatku som si myslela, ze je to z prechladnutia, aj mi to prešlo a ked sa mi to druhy krat vrátilo uz to nejak neprechadza. Problemy s chrbticou mam uz dlhsie no akonahle som zacala cvicit a viac sa hybat tak problemy so zvyskom chrbtice zmizli a pribudli tieto krize nestastne, ktorych bolest sa najma pri tom cviceni objavi. Lekara som navštívila, dostala som lieky na zapal a uvolnenie svalstva, ktore vobec nepomahaju. Tak sa skusim obratit tuna, na ludi ktori si mozno presli rovnakym problemom, aby som aj ja vedela konkretnejsie co mam riesit. Dakujem za kazdu skusenost a nazor

ahjajjaj

mohla by si vyskúšať matrac s pamäťovou stopou. Tie lieky na uvoľnenie svalstva, + rehabilitácia, tam sa podáva elektroliečba, magnetická terapia, laser, ultrazvuk. Mc Kenzieho cvik-cviky. Cvičiť každé dve hodiny asi 2 minúty, zhruba 4-5 krát denne. Kríže nezaťažovať zbytočne, ale zato sa pohybovať. Cvičiť napr. jemne krk, paže, aby netrpel aj zvyšok chrbtice, kvôli krížom. Zisti si napr. ak Ti nerobí dobre chôdza, menej sa prechádzaj. Ak Ti nerobí dobre sedieť, skús menej sedieť, alebo keď musíš, tak si na stoličku prines veľmi mäkký vankúš.
Keď prejde akútna bolesť, začni na kríže cvičiť. Veľmi pomaly a postupne zaťažuje, aby sa Ti to celé nevrátilo z preťaženia.