kompaktný a vodeodolný mobil-väčší/lacnejší alebo menší/drahší?

Príspevok v téme: kompaktný a vodeodolný mobil-väčší/lacnejší alebo menší/drahší?
simiona

Vedeli by ste ml poradiť nejaký mobil, dotykový, kompaktný menej ako 5 palcov a vodeodolný? Vhodný do vrecka, lebo u nás v práci sa kradne, aby som ho mala pri sebe. Máme síce aj skrinky, ale od haly sú ďaleko a hocikedy sa našla nejaká vylamana. Budem ho nosiť v puzdre, tým pádom sa veľkosť zväčší. Operačný systém Android 8.

Môj už začína dosluhovať, občas nejde zvuk, hoci je na maxime, občas sa neobjaví tlačítko na prijatie hovoru.

Našla som len dva vyhovujúce.

1. Starší, rok 2017. Celkom ujde veľkosť, 4,6 uhlopriečka displeja, výška mobilu 129 mm. Má aj klasický audiojack 3.5 na slúchadlá. RAM 4 GB, úložisko 32 GB Žiaľ, skoro nikde sa už nepredáva, cena bola okolo 300-400 eur. Našla som ho už len v jednom e-shope, ale tam je cena až skoro 600 eur. Zbláznili sa?

2. Mladší, rok 2018. Veľkosť, to je trochu horšie. 5 palcov uhlopriečka displeja a výška mobilu 135 mm. Žiaľ, nemá už otvor na audiojack 3.5. Slúchadlá sa budú dať pripojiť len cez USB. Takže sa bude môcť len nabíjať alebo len počúvať hudba, naraz to už nepôjde. Ram 4 GB. Úložisko 64 GB. Cena necelých 500 eur.

Prípadne, keby ste vedeli o inom mobile, ktorý je malý do vrecka, menej ako 5 palcov a vodeodolný, napíšte. Chcem však len verziu Android.

Iphone v žiadnom prípade nechcem. Toto môžte vylúčiť.

Páčil sa mi aj Huawei, ale tie sú väčšinou veľké a nie sú vodeodolné, aspoň som také nevidela.

Vďaka.

simiona

Rozpisem to.

1. Mobil.

Výhody:

Menší, viac vhodný do vrecka. Výška 129 mm.

Má aj 3.5 audiojack na slúchadlá.

Nevýhody:

Cena, skoro 600. Dá sa kúpiť len v jednom e-shope. Inde sa nepredáva.

Starší, rok 2017.

2. Mobil.

Výhody:

Väčšia užívateľská pamäť, 64 GB.

Lepšia cena, menej ako 500 eur. Dá sa kúpiť vo viacerých e-shopoch.

Novší, rok 2018.

Nevýhody:

Veľkosť, má 135 mm výšku, keď bude v puzdre, ešte sa veľkosť zväčší, čo sa mi zdá do vrecka veľa.

Nemá 3.5 audiojack na slúchadlá. Len USB na slúchadlá.