Odbor Psychiatria

Príspevok v téme: Odbor Psychiatria
didus06

V auguste nastupujem do 6.ročníka LF a už uvažujem nad konkrétnym odborom. Ja už som viac- menej rozhodnutá. Rozhodla som sa pre psychiatriu, jednak ma baví už od 2.ročníka a chcem ísť smerom niečoho nie veľmi praktického ako interna a pod., keďže mám z toho strach a naskytla sa mi možnosť pracovať na psychiatrickom odd. v našej okresnej nemocnici.
Preto by som sa chcela opýtať či je tu nejaká psychiatrička a napísala taký bežný deň zo života psychiatra na oddelení a čo vlastne táto práca obnáša a či je to odbor vhodný aj do rodinného života. A tu je moja druhá otázka.
Nakoľko už som rok vydatá a s manželom sme už dokopy 10 rokov a veľmi túžime po dieťatku. Rozmýšľali sme, že by sme sa pokúšali o dieťa ešte pred promóciou a ak by sa zadarilo išla by som hneď ako absolventka na materskú. Bojím sa ale, že keď nepôjdem aspoň rok do praxe tak doma za tie cca 3 roky stratím všetky nadobudnuté vedomosti a bude ťažké vrátiť sa späť...
Vopred ďakujem za názor

ahjajjaj

lekárky nezvykli ostávať s dieťaťom doma 3 roky, riešia to na čiastočný úväzok.
Psychiatria je náročná najmä kvôli pocitu bezmocnosti, s ktorým sa trápia. Tí istí pacienti, áno lieky, a pocit úspechu malý. Klamanie. Hovoria, že berú lieky, v skutočnosti ich neberú.