Dobrá STK v Bratislave a ako prejsť ?

Príspevok v téme: Dobrá STK v Bratislave a ako prejsť ?
matus232323

Dobrý deň, v auguste mi končí STK, mám 10-ročnú Fabiu, benzín 1.4.
Chcel by som vás poprosiť, či niekto máte skúsenosť s nejakou dobrou stanicou STK, kde nie sú zákerni a nehľadajú len spôsoby ako vám to nedať. Myslím si, že auto je celkovo v dobrom stave, ale viete ako je to... Na každom sa niečo nájde,!
Viem, že sa teraz nejako sprísňuje STK - mám dať technikovi úplatok? Koľko by to malo byť? Založím mu to do papierov alebo mu to mám dať do ruky ešte pred tým, ako tam vozidlo príde?
Je to moja prvá STK, takže budem veľmi vďačný za každú radu.

Milo48

Neviem v akom svete zijes, ale chodim na stk s 3 autami uz vyse 10 rokov a nikdy som uplatok nedal. A predal som 12-rocny Hyundai Accent s 210.000 km a ten co ho kupil mal obavy z stk, tak som mu povedal to, co som pisal, ze chodte a ked neprejdete, tak to rieste potom. Presiel... Nic si nemozu vymysliet, ze by nove auto nepreslo, lebo vsetko sa exaktne meria a to neobabres a kebtze technik vymysla, tak ho zazalujem! Ale uplatok nedam, chcem zit v pravnom state! Ty sa spamatas, ked da niekto niekomu uplatok a ten ta oberie o nejake tvoje prava, lebo uplatok bude nad zakon, len to podporuj...

matus232323

Ďakujem za všetky rady. Tí čo si myslíte, že bez úplatku, tak ste na veľkom omyle.
Minimálne 90% technikov ten úplatok očakáva a keď nedáte, začnú vyhľadávať, prečo by auto nemalo prejsť.
Sám viem od 1 automechanika, že cez STK by neprešlo ani auto, ktoré len opustilo výrobnú linku - aj na takom by niečo našli.
Vraj za 20€ navyše to máte. To nie je až taká veľká suma, ako sa naťahovať s niekým a celú stk opakovať.
A to že moje auto na cesty nepatrí??! Tak to určite nie! Celkovo ho udržiavam v dobrom stave, je pravidelne servisované a starám sa o neho.
Takze v mojom prípade ide len o istotu... Stačí teda nechať 20€ na sedadle spolujazdca?

Milo48

Boze normalne sa niekde objednaj a chod aspon o 2 tyzdne skor. Ak auto neprejde tak ti povedia preco a to si daj opravit, to je taky problem? Vyjde ta to lacnejsie ako uplatok a budes mat dobry pocit, ze mas auto ok. Mne napr. vnikala voda do svetla a rosilo sa, no preslo, akurat napisal do poznamky, ze nezávažná porucha.
Boze takych ludi milujem, ktori si myslia, ze vsetko len cez uplatky. Samozrejme, ak das, on vezme, ale ostatnych urobi aj bez uplatku. A davanim uplatku sa vystavujes riziku trestneho stihania!

stk123

ano, ked povazujes napriklad nefunkcne naklapanie jedneho svetlometu ako zly, zivotu nebezpecny stav tak mozes ist znova.
keby si mal auto a nieco taketo by sa ti stalo tak by si hned zmenil nazor.
prave kvoli takymto blbinam sa davaju uplatky.. nehovorim o srotoch co nepatria na cesty.

stk123

dobreuz. aky si hlupucky, vidno ze nemas auto.
uplatky sa davaju snad pri 90% pripadoch starsich auto, minimalne len tak pre istotu. treba dat uplatok a neriesit..