Zápach z úst a povlak na jazyku

Príspevok v téme: Zápach z úst a povlak na jazyku
NICK667

Dobrý deň, už od malička ma trápi zápach z úst. Cele roky som nevedela, čím to je spôsobené a dosť mi to uberá na sebavedomí a taktiež sa kvôli tomu stránim ľudí. Pred rokom som navštívila lekárku, ktorá na základe bieleho povlaku na jazyku poslala vzorku mojej stolice na zistenie prítomnosti helicobactera. Ten sa potvrdil a uvedomila som si, že môže aj za časté nadúvanie, striedanie nálad, vlčí hlad, pálenie záhy a mnoho ďalších problémov. Odmietla som liečbu ATB nakoľko viem, že dosť poškodzuje žalúdok a chcela som to vyriešiť prírodnou cestou. Ako prvé som skúsila Pylox, mala som 3 balenia, no nepocitovala som nejaké zmeny. Po dlhšom uvažovaní som sa rozhodla skúsiť kompletnú 3 mesačnú kúru Chioska masticha. Počas užívania som zaznamenala menší povlak na jazyku, po skončení kúry som si spravila test zo stolice, ktorý bol negatívny. Po 2 týždňoch som ten test opakovala a bol takisto negatívny. Takže HP som sa zrejme zbavila ale povlak na jazyku a zápach z úst ma trápi stále. Čítala som veľa článkov, diskusii a snažila sa prísť na príčinu a ako sa toho problému zbaviť. Neskôr mi napadlo ze mojim problémom môže byť premnožená candida v tele. Užívala som ustne probotikum bactoral, no nevšimla som si žiadnu zmenu. Neskôr som skúsila oreganovy olej pre jeho priaznivé účinky v boji s plesňami. Mala som oreganovy olej biopurus a veľmi príjemne ma prekvapil, povlak na jazyku aj zápach z úst sa postupne strácali. Neskôr som ešte užívala kvapky citrovital a myslela som si, že už je všetko v poriadku no pred 2 týždňami sa mi objavili znova. Tak som si opäť nasadila oreganovy olej no tentokrát nevidím zmenu. Povlak na jazyku a zápach z úst mam stále. Zuby si čistim pravidelne aj viackrát do dňa, nezvyknem mávať zubné kazy, používam skrabku na jazyk, zubnú niť aj medzizubné kefky. Ak sa nájde niekto s rovnakým problémom, budem rada za každú info a radu. Budem vďačná ak sa mi podarí zbaviť tohto strašiaka.

bylinkar2

Môže to pár minút trvať. Proste AZet. Mozno to nepride vuobec, lebo blbe filtre na AZete. Fuj taka stranka. Skus sa zaregistrovat na centrum.sk .

rasto212

Áno, plomby mám... Dokonca na jednom zube na hornej 6 mám ešte tú komunistickú čiernu. A práve tento zub ma bolí (tam mám aj tú kovovú obrúč) ak si na neho pritlačím zo zadu

bilynkar

rasto212: Len ma zaujíma či si mal plomby. Ak nevieš, tak fotka stačí smerom na jazyk aby bolo vidno vrchnú časť spodných zubov, a podobne aj vrchných.