Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Strata pigmentu? Biele flaky na kozi...

Príspevok v téme: Strata pigmentu? Biele flaky na kozi...
slnieckoasiuskodilo

bola som na dovolenke pri mori a trosku som sa spiekla,teraz som hneda uz nie cervena,ale na ramene sa mi objavili zo styri male biele flaky,mam ich uz tyzden,teraz neviem co to je,ci mi schadza koza alebo mi zacina nejake ochorenie koze....dufam ze to nie je rakovina koze alebo strata pigmentu.dakujem za nazory

hali33

Odmalička mam v oblasti genitalii vittiligo ...najprv to bolo maličké no teraz je to dost velke a stále sa to rozširuje. Ked som bola mala nechcela som ist k doktorke lebo som sa bála začala som to riešit asi pred dvoma rokmi teraz mam 15. Kožná mi dávala na to všeliake mastičky ale nič nepomáha teraz mam ist na niake ožarovanie ale bojim sa že mi s toho vypadnu vlasy alebo čo. Ak máte niaku učinu liečbu poradte. Dakujem

kika1991kika

ak ak je to vitiliggo....tak sa to nelieci zhiadnymi mastjami ani nichiiim....prejde to samo....len nevies kedy niekomu to prejde o par mesiacov ..niekto stym zhije cely zhivot....nevynawli este prichinu toho vitiliga...vraj je jedina na svete nejaka kura proti tomu na kube...ale zhe topomaha len 40% nakazenym(aj to je rizikozhe sa ti to vrati znova)

a bola si u lekara??co povedal???
ja som z ukrainy...ale teras chcem ist skusit na slovensko zhe co mi povedia tam

kika1991kika

Ahoj!!! neiem preco ljudia pisu zhe mas hned vitiligo...ked tie flaki vobec nevideli!
ja mam tiez take flaky...tiez sa mi zachinali na ramenach ako tebe...teras i x mam aj na chrbte a uzh pomali na celom tele...bola som u 4roch lekaroch maju rozne nazori...ale nai jeden mi nepovedal zhe je tovitiligo...mozhe to byt aj nejaky druh pliesne...alebo zhe mas strasne suchu pokozhku!ja mam na povrchu tych flkakov taku grubsiu vsrsvu(niekedy ma to svrbi)
v amerike mi povedali zhe to je jeden s prejavou alergie..

- mira

Máš vitiligo v počiatočnom štádiu, tak sa snaž, aby si sa ho zbavila, kým to ide ľahko.
Pod kožou sa ti tvori oblasti s usadeninami spôsobenými konzumáciou mlieka a mliečnych výrobkov. Spôsobujú biele zafarbenie.
Mlieko / a živočíšne produkty, stužené maslá/ obsahujú veľa nasýtených mastných kyselín palmitovej a stearovej. Tieto v tele tuhnú. Bod topenia je u nich 62-70 stupňov, takže nánosy sa veľmi ťažko odstraňujú.
Jedz len nenasýtené tuky a v malom množstve, pretože vo veľkom množstve sa nenasýtené menia na nasýtené.

kacenka2365

ahojte mam 16 rokov a na kozi mam biele fliacky je to strata pigmentu ale da sa to liecit najprv som pouzivala masticky trocha mi to stmavlo ale niec moc tak teraz budem chodit na take oziarovanie specialnou lampou a malo by to pomoct

Danieločka

JA STRáCAM VITILIGO UZ 33 ROKOV NIEKEDY MAM Až DEPKU Z TOHO AKO VYZERAM V LETE NEPOMAHA ANI MAKEUP.SKUSALA SOM UZ KADE CO ALE JE TO HORŚIE A HORŚIE TREBA SA STÝM NAUĆIT ZIT´

bozka-k

na rukach sa mi vytvorili biele flaky pigmentove skvrny chcela by som vediet co to vytvara ako sa to lieci dakujem za odpoved

perkovicova lubka

mojej 9-roč.dcére sa začali objavovať po tele asi 1,5cm biele škvrny ak ide o stratu pigmentu môžte mi poradiť liečbu a napísať niečo viac o tejto chorobe?