Ja sem nejdem prispieť ďalšou reklamou na posteľ :D Ale teda ako je to myslené? Čo máme mať s mužom oddelené spálne?
Spoločná posteľ nie je zdraviu prospešná
My máme posteľ 180x200 cm, ale matrac máme veľmi kvalitný, pružinkový, SPIMSI Euphory. Máme ale 2 jadrá v jednom veľkom poťahu. Poradili nám to na spimsi.sk, vraj je tam menej prenosov, ak je jadro oddelené a za mňa a manžela môžem potvrdiť. Na pohľad to vyzerá ako jeden matrac, čo vyzera dobre na celej plachte. Ale ozaj teraz necítime ak sa prevaľuje ten druhý.
Francúzske dvojité paplóny sú blbosť. Fakt neodporúčam. Aj latový rošt máme oddelený a super. Manžel má ešte zosilnený.
Riešením často je veľká perina, ktorá sa nedá ukradnúť. Alebo aj duálny komfort - matrac zložený akoby z dvoch matracov, ktoré sa dajú otáčať podľa potrebieb spiacich. Teda partneri môžu mať na rovnakej posteli dva odlišné matrace akoby. S matracmi sa toho dá vymyslieť veľa. Odporúčam toto: www.barige.sk s týmto návodom si vyberiete fajn matrac
mame spoločnu velku manželsku postel, ale zase mame každy svoj rošt a svoju matrac. Ja mam makku matrac a manžel tvrdu. No v Sconte z nas mali velku radost :)
BRATISLAVA 10. septembra (ZDRAVIE.sk z WEBNOVIN) - Páry by mali v záujme svojho zdravia a vzťahu zvážiť oddelené spanie, tvrdia výskumníci. Odborník na zdravý spánok Neil Stanley sa na British Science Festival vyjadril, že chrápanie či kradnutie periny v spoločnej posteli môže ochudobňovať spánok. Páry, ktoré zdieľajú spoločnú posteľ, údajne trpia ...