vyjadrujete si lásku vo viacrocnych vzťahoch?

Príspevok v téme: vyjadrujete si lásku vo viacrocnych vzťahoch?
novamaria

ahojte chcem sa spytat,vyjadrujete si s partnerom lásku aj po 5tich rokoch? myslím okrem slovného ,,ľúbim ta,, že by ste pohladili partnera alebo ho objali, kúpili kvety alebo nejaku maličkosť spravili že by ste ho chceli len tak potešiť? alebo pusu na dobru noc alebo ho pohladiť počas dňa?
som žena a taketo veci mi jednoducho chýbajú. moj partner kedysi taky bol prvé mesiace vzťahu ale teraz som si tak uvedomila že nic viac ako ľúbim ta sa mi vlastne ani nedostáva. minule u nas bol na návšteve par, sú 8rokov spolu a on ju objal keď sedeli na gauci a potom ku držal celu dobu za ruku. nemohla som si pomôcť furt som po nich ,,čumela,, tesne potom som išla do obchodu nakupit a tam starsi pan dal asi manželke pusu na lice, mohli mat tak 55-60. neviem prečo som si uvedomila až po takej dobe že u nás nic take nie je. ja som pritom z rodiny kde sme boli všetci taky laskavejsi, mama nás vždy ako svoje deti objimala denne, a momentálne s partnerom, nemam chuť svojho partnera ani objať. príde mi to zvláštne. kvety som naposledy dostala pred 2 rokmi poštou lebo zabudol že mám meniny a odisiel mimo mesta za dedkom. ráno sa prakticky nevidame každý vstáva v inom čase a večer to iste. mám pocit že sa vytratila láska zo vzťahu.

Dusan48

Ja som s manzelkou 30 rokov, ale po ulici ideme za ruku, hocikedy si dame iba tak pusu. Slova lubim ta, milujem musia byt kazdy den. Zaspavame tak, ze sa drzime za ruku. Na jej sviatky sa tesim dopredu, vzdy vymyslam prekvapenia. Ked nieco uvari pochvalim a podakujem. Ked jej niekto nieco zle urobi, okamzite si to idem s tym clivekom vybavit. Pomaham jej na nakupoch oblecenia, viem jej poradit v com vyzera super. Nikdy na nu nekricim, ak suchne auto alebo nieco technicke pokazi, ja hovorim, ze su to iba veci a ziadna zbytocna hadka nestoji za to, aby si ludia zbytocne kazili vztah. Ublizit slovom je horsie ako znicit nieco materialne, co sa da vzdy nahradit. Milovanie je skoro kazdy den. Vsetci naokolo sa nam cuduju, ale my sme taki a hotovo, inych neriesime, ani sa pred nimi nesnazime predvadzat. Zijeme si jeden pre druheho.

ahjajjaj

Teraz je naozaj teplo a človeku je to pritúlenie sa nepríjemné, ale nielen od partnera ale aj od dieťaťa. Objať sa na chvíľu a zaspávať v objatí je rozdiel. Tiež nám to je nepohodlné, takže tak nezaspávame. On Ti hovorí pravdu.
Skús zlepšiť komunikáciu.... a ešte napr. keď idem do kuchyne len tak ako mimochodom sa mu dotknem zadku, alebo chrbta.... a potom sa pozerám inde, akoby som to nebola ja a on mi to vráti, a tiež sa pozerá inde, akože to nebol on. Zvykla som sa mu sťažovať: a niekto ma plesol po zadku. On na to: aj teba, lebo aj mňa. Asi sa nám dejú paranormálne javy.... :-))

novamaria

ahjajjaj: my nic z toho :( kedysi sme zaspávali tak v objatí a keď som chcela aby sme tak spali nedávno, odpoved bola iba že je teplo, dalsikrat že jeho z toho bolia kríze, další že mu to je nepohodlne

ahjajjaj

ahoj, naše manželstvo trvá 20 rokov. Keď manžel odchádza do práce, dáme si pusu, keď príde z práce tiež si dáme pusu, keď niektorý z nás ide skôr spať, tiež pusa, a v noci, keď si ľahne ten, ktorý bol ešte hore, sa jeden k druhému pritúlime, a aj ráno, alebo sa chytíme za ruky.
Jednoducho, keď príde z práce, ho prídem privítať do predizby a pobozkať ho a aj on mňa. Rovnako keď ide len napr. nakupovať.
Ale ono je to aj o komunikácii, povie, že ho bolia kríže, spýtam sa, či ho boleli aj v práci, či mu nevadila klíma, aký mal deň, koľkokrát si dal kávu, čo povedal ten a ten spolupracovník, či mal toho veľa...
a rovnako sa pýta aj on mňa. Keď vám toto nefunguje, táto komunikácia, tak ju skús zaviesť a spýtaj sa ho Ty, aký mal deň a podobne... najprv to tak bude viaznúť, ale o čo viac sa zlepší komunikácia vo vzťahu, tým skôr sa dostavia aj drobné fyzické prejavy lásky, s ktorými je svet krajší.

novamaria

respektíve mám pocit že pri sebe žijeme len už ako spolubývajúci. pritom je to dobrý muž ale akokeby som ho už neľúbila. u nich v rodine som si všimla že objatie a pusa alebo taketo prejavy takmer vôbec nie sú, sú taki chladnejší. ja som si najprv myslela že mám len nejaku chvilkovu depresiu ale trva už par mesiacov...