Dnešná mládež

Príspevok v téme: Dnešná mládež
Tutenstein_xD

Chcem len začať s tým, že keď som mal tak 13-15 rokov, tak sme s kamarátmi hlavne cez prázdniny chodili stále von, chodievali sme hrať futbal, hádzali si loptu na kôš, chodili sme na bicykle a korčule, chodili sme celá partia aj s babami na lavičky, kde sme prekecali aj do noci alebo sme išli po futbale do krčmi na kofolu, kde sme sedeli do večera. Zobrali sme sa aj desiati a išli sme do kina na nejaký celovečerný film alebo sme sa chodievali von prechádzať. Samozrejme boli aj v tedy sociálne siete a písali sme si napríklad cez Skype, Pokec a hrali sme PC hry, ale von nás to ťahalo vždy najviac.

Čo tá dnešná mládež ? Však už 10-15 ročné deti sa chcú stať YouTubermi, Streamermi, kde za pomoci sub buttonu získavajú peniaze od cudzích ľudí, zbierajú čo najviac odberateľov na Instagrame, kde už mladé baby pridávajú fotky, kde sú skoro úplne nahé a zbierajú čo najviac priateľov na Facebooku, aby boli proste "IN" a nezaostávali za dobou. Sledujú po večeroch ostatných streamerov, kde by radšej mali ísť von s kamarátmi a sledujú na YouTube ten typ "YouTuberov" čo výslovne klamú svoje publikum, natáčajú úplne sra_ky, len aby zarobili a mali čo najviac zhliadnutí na videách a najhoršie na tom je, že tie deti, čo to sledujú tomu hlúpo veria a podporujú ich v tom.

Nehovoriac o tom, že v dnešnej dobe je stále viacej detí, ktoré už v 13-15 rokoch začnú s kamarátmi na ulici v parku popíjať alkohol alebo fajčia cigarety, chodia na miesta, kde nemajú vôbec čo robiť a hlavne sa dnes mladé páry naháňajú čo najviac za sexom. Jednoducho 15 ročné deti majú "vzťah" a jednoducho idú to toho, pretože nechcú byt inými, ako ostatní a aby boli príkladom svojim kamarátom. Jedna baba čo viem mala prvého frajera, keď mala 15 rokov a boli spolu dva mesiace a poslal ju k vode a jednoducho ona mu chcela ukázať, že jej môže veriť a že mu je úplne oddaná, tak proste mu ponúkla svoje telo a pritom boli spolu mesiac ? Čo je toto za dobu ?

Tutenstein_xD

To je zase blbosť, že bude dieťa šikanované preto, lebo nedrží s kolektívom a nefajčí alebo nepije. Deti šikanujú skôr na úkor toho, ako ich spolužiaci fyzicky vyzerajú alebo ako veľmi majetní sú ich rodičia. Ak je dieťa z veľmi chudobnej rodiny, tak mu to dá pár spolužiakov aj pocítiť. Nehovoriac o tom, že v dnešnej dobe je veľmi veľa introvertov medzi deťmi a aj to je dobrý dôvod, aby ho začali šikanovať spolužiaci. Deti si neuvedomujú, aké problémy môžu danému dieťaťu alebo deťom spôsobiť šikanou.

Keby som otec a dozviem sa, že môj syn alebo dcéra fyzicky šikanuje niekoho alebo mu vulgárne nadáva, tak by som im dal takú cez hubu, že by si hneď zapamätali, ako sa majú chovať. V dnešnej dobe to ale rodičia takto neriešia. Dohovoria pekne svojim deťom, aby to už viacej nerobili alebo im len pohrozia domácim väzením, či im zakážu PC, konzolu, mobil, poprípade na nich nakričia.

kotricka

je to rozne...kazdy je iny...aj dnes su deti ktore chodia von, co nepresedia cele dni za mobilom a pocitacom...ale vsetko je to vychove...

99domima

Jednoducho sa tak spoločnosť vyvinulo, tlačí ich do toho aby boli takéto, aby nezaostávali za rovesníkmi, dá sa to trošku kontrolovať výchovou ale nie nejakými zákazmi a podobne ale tým, že sa s dieťaťom veľa rozprávaš, o tom ako trávi čas, s kým je, možno navrhnúť nejaké aktivity čo ste robili vy v ich veku ale zabrániť tomu proste nevieš

Angelika3

Tak ale to je neodmysliteľným faktom, že niekedy mládež trávila voľný čas viac vonku a tak nejako prirodzenejšie, ako je tomu dnes.

Tutenstein_xD

Hej no, však to je jedno, že tam 15 ročné otŕčajú zadky a majú tam polonahé fotky, však hlavne, nech sú peniažky :) teda ak tam nie je určená, aby mal človek minimálne 18 rokov a či sa to tam vôbec zadáva pri registrácii.

Kalgan1

Ludia stale budu nadavat na mladych, a ked sa mladi stanu starymi, budu nadavat na inych mladych...
A nechlastaju vsetky deti. A pre ludi co vyrastali so súčasnými technológiami je normalne, ze na tom chcu zarobiť. Mma Instagram nezaujima, ale ked tam niekto otrca zadok a zaraba na tom, no a co?
Ludia su rozni, uz sa s tym zmierte pre boha. Nezijeme v totalite.

Van-ness

To je velka pravda, co napisala swistica. Je to tak, ze stary rodicia hresia nas mladsich, ako sme to vychovany, ako robime to a to a zase my hresime mladsich, ze ked sme my boli mladi, tak sme robili tak a tak. Je to uplne normalne a stale to tak aj bude podla mojho nazoru.