Ovsené vločky - koľko ich jesť aby som nepribrala?

Príspevok v téme: Ovsené vločky - koľko ich jesť aby som nepribrala?
ovsovlok

Milujem ovsené vločky, a vlastne aj špaldové, ražné, jačmenné, sójové, pohánkové a všetky ostatné typy vločiek. Denne si ich dvakrát dávam do bieleho jogurtu, ale mám pocit že ich asi jem veľa, lebo keď v tom jogurte nabobtnajú tak je to taká hustá zmes že tam lyžička stojí. Okrem toho si tam dávam aj ľanové, slnečnicové a chia semienka. Môžem to takto jesť a pritom aj chudnúť? Dodávam, že nejem biele pečivo, len jeden grahamový rožok raz za dva dni, chlieb nejem vôbec ani čierny, nejem žiadne sladkosti ani slané pochutiny či sladené nápoje. Mäso mi veľmi nechutí, ale raz za dva - tri týždne sa ho snažím zjesť kvôli bielkovinám. Obmedzujem aj ovocie (max. 1-2 jablká denne), zato jedávam všetky druhy zeleniny okrem kukurice a jem aj vajíčka a tvaroh. Jogurty a acidká len biele, ale nie nízkotučné (tie mi nechutia) no zato ani smotanové, také strednotučné. Maslo nejem vôbec ani syry mi nechutia. Pijem len kávu s mliekom a čistú vodu, žiadne ovocné šťavy. Takto sa stravujem už 20 rokov. Mávala som 44 kg, ale za posledného pol roka som pribrala na 52 kíl a to som stravu vôbec nemenila. Tak sa pýtam či to môže byť tým že jedávam veľa tých vločiek...predsa len, sú to sacharidy, aj keď tie zdravé "pomalé" sacharidy...čo by ste mi poradili aby som mala späť svoju pôvodnú hmotnosť? Možno sa bude zdať niekomu tých 44 kíl málo, ale ja som maličká (160 cm) a vtedy som bola akurát. Ešte nikdy som nemala takú vysokú váhu ako teraz a som z toho nešťastná...Za všetky rady a názory vopred ďakujem...

rraan

ako ja si mislim ze ked ti nieco chuti a mas nato chut tak jedz to ak ti nieco nechuti tak nasylu to jest len preto ze niekto niekde napisal ze to je zdrave mi pride nerozumne kazdeho organizmus pracuje inac a ja si mislim ze mozog vie najlepsie vzhodnotit co potrebuje tak vlastne ti tim da signal ze mas nato chut samozrejme ak mas problem s priberanim tak mensie porcie

BJ 2

Nedoporucujem ti jest ovsene, ani ziadne ine vlocky. Obilne semeno si musi prejst kvasenim, preto len vo forme chleba/peciva, najlepsie kvaskovy. Alebo varene, ale tak, ze nechas ho vo vode vykvasit aspon 8 hodin.
Je plne anti-nutrientov, ktore narusaju travenie. Fakt si tym sposobis len ak problemy. Treba odburat antinutrienty zo zrna. Najmensie zlo je celozrnny kvaskovy chlieb, ale zdravsi nez vlocky je aj obycajny biely chlieb, najlepsie razny. Lebo biela muka neobsahuje vela antinutrientov. A znizenu vlakninu k nej mozes doplnit aj zeleninou.

Najhorsia moznost su ovsene vlocky.

Saraahh

Teraz máš ideálnu váhu. A pribrala si zrejme preto lebo sa ti vekom spomalil metabolizmus takže ak nechceš ďalej priberať tak treba obmedziť kalórie, vločky nie sú ja vine, na vine je kaloricky prebytok, tak treba zmenšiť porcie a pridať pohyb.. v mladosti človek spali väčšie množstvo kalórií ako v 40 tke, takže tak moja

Bubliii

Pises, ze sa takto stravujes uz 20 rokov, tipujem teda, ze mas okolo 40-50 rokov, nemoze u teba pomaly nastupovat menopauza a prirastky na vahe s nou spojene?

vlocky456

vseobecne nechudnes. kym travis vlocky. vtedy predsa mas prilev energiu. vlockyy sa travia aj 6-7 hodin. ak do toho nasypes este nejake tuky (semienka), tak je sanca, ze priberies. ak teda nemas energeticky vydaj. ale toto su spekulacie. nevidim kolko co a kedy jes. v kazdom pripade ak sa ti zda ze priberas, tak maj vacsi vydaj. cvic-behaj.

ale ked pozeram na tvoju stravu, tak aby si neskolabovala... lebo zit len na tejto "trave" nie je velmi zdrave. ak cokolvek obmedzis, neskor sa to vrati. vychodiskom je pestra strava. a nie len to, alebo ono. toto nikdy zdrave nebolo a na dochodku budes trpiet. teraz si este mlada, ale vekom sa to zacne.. problem nie je CO jes. ale KEDY a KOLKO. to je cela matematika. ziadna potravina nie je neprospesna. aj slanina je pre telo potrebna. aj biely cukor. aj maslo, aj pecivo. jednoducho komplet vsetko. a cim pestrejsie, tym lepsie. akurat ze rano potrebujes tuky, pripadne bielkoviny. na obed to iste a na veceru uz len sacharidy. ale NIE vlocky. nechces zaspavat s traviacim zaludkom, ale prazdnym.

a to ze priberas, moze byt pokojne aj vekom. meni sa metabolizmus, vsetko sa spomaluje. cize odpovedou je vacsi vydaj/menej jest. alebo jest nieco ine, nielen vlocky.