Neviem si nájsť nové koníčky

Príspevok v téme: Neviem si nájsť nové koníčky
miki33

Na to, že nebudem žiť bežným životom tak už som zvykol. V mladom veku som na invalidnom dôchodku. Mám nejaké tie koníčky ako futbal/volejbal s kamarátmi, cyklistika, fitness centrum, prechádzky, šach. Mám problém si nájsť nové vecí. Rád by som tu sa chcel spýtať, čo robíte vy voľnom čase a možno ma aj tak nepriamo inšpirujete resp. dáte mi nejaký zaujímavý nápad.

miki33

Ahoj Swistica ďakujem ti za príspevok. Tie cudzie jazyky sú veľmi dobrý nápad, ale u mňa je problém ten, že nemám na to veľmi talent. Navyše angličtinu som mal naposledy pred 6 rokmi a všetko som pozabúdal. Je to dobrý nápad, možno skúsim v jeseni nejaký jazykový kurz. Mohol by som sa na to teraz pozrieť.

Ahoj Kin, u mňa je to tak, že nemôžem čítať odborné knihy. Na to nemám vôbec koncentráciu a len pár riadkov by som čítal celý deň. Číta sa mi skutočne ťažko. Je to veľmi dobrý koníček, keď som bol zdravý tak som čítal často.

Kin

Ja si čítam odbornú literatúru, idem s kamaratkami von. Rada varím a kreslím. Musim chodiť so psom von. To mam ako povinnosť a záľubu zároveň.

Možno by si mohol porozmýšľať ako by si mohol byť nápomocný pre iných keď tu pracu nemas.

Ja zas toho vela nenachodím, lebo mám problemy so svalmi. Tiež neviem čo by som tak mohla. Kreatívne veci vyrábať na to sa necítim, že je to pre mna. Nepáčia sa mi také veci.

swistica

- okrem toho, co si uz menoval, tak vzdelavanie (cudzie jazyky, IT, ...), knihy, serialy, fotografovanie, nejake to dobrovolnictvo z casu na cas, mozno mi casom este nieco napadne