Matka je falošna, pokrytecka, ohovaračna

Príspevok v téme: Matka je falošna, pokrytecka, ohovaračna
zzzzvvv

Nadpis sedi. Ide o to, že matka ma 2 sestry. S jednou su nonstop na telefone (maju zadarmo hovory) a s jednou sa neustale stretavaju, kedže si jej sestra z tejto dediny vybavila nejak u psychiatricky aby uz nemusela chodit do prace, vkuse sem chodi. Matka je tiež často na PN, hoci ma fakt nejake zdravotne problemy. Ta s ktorou si volava je na invalidnom už dlhšie. Všetko čo tieto 3 zeny robia, je že nonstop ohovaraju a su odporne najma k mladšim členkam zijucim v tejto rodine alebo komukolvek z tejto dediny. Jedna ma 50 (matka), sestra na telefone 61 a ta dalšia nejak 57. Dostali prikladnu vychovu, ich rodičia sa mali radi a nasli si zlych muzov. Matka rozvedena, jej telefonujucu sestru opustil priatel aj s dietatom a nikdy o nu a dieta nejavil zaujem (nebola vydata s nim, dnes superkatolicka) a ta, čo nas navstvevuje, je stale vydata, ale za zleho muza.

Napr. teraz sa smeju zo žien z našej dediny, čo sa nevydavaju, porovnavaju, hodnotia ženy, najma ich vzhlad, aj mrtvych zien, či boli za mlada pekne alebo skarede, smeju sa z tych, čo sa nevydali. Ohovaraju aj zname ženy, napr. Pariskovu, ze kedze už ma tretieho chlapa, musi "byt na chlapov" resp. "lubit chlapov". Ked niekto s niekym zije bez svadby, alebo sa neoblieka a nesprava podla ich predstav, tak je to flan-dra, ci-bra , ste-tka. Nazyva tak (ci-bra) aj moju 13r. sestru, kt. rada nosi tie croptopy, čo sa dnes nosia alebo napr. moja sestra ma zalubu v konoch tak rozmysla či už tam chlapov nenahana. Ja mam tento rok 23, studujem este. Mam ešte brata staršieho o 2r. Všetkych 3 nas len ohovara ked pridu jej sestry, nikdy nič dobreho na nas nepovie. Napr. nielenze ma nikdy nechvali ale pred (so) sestrami dokonca porovnava mna a sestru, ze ktora je krajšia. Alebo som ju za chrbtom počula, ako vravela, že vyzeram staro - pritom vonku pravidelne od muzov počuvam, že by mi 22 netipli, že max 18 a chvalia moj vzhlad, čo matka NIKDY nerobi. Ked pridu, len zazeraju po mne a potom si idu do inej miestnosti a ohovaraju všetky ženy, počnuc mnou a mojou sestrou.

Okrem toho sa matka miluje stazovat na svoj zdravotny stav, dookola opakovat čo vsetko ju boli alebo aka bola dobra ta tetka, čo ju polutovala. Miluje byt lutovana. A nas nemusi, lebo ju nelutujeme. Potom maju so sestrami taku nostalgiu a spominaju ake boli krasne užasne dobre žienky a ako zle dopadli. Sekundu na to ako takto, čo bežne ohovaraju matka uplne v pohodke trepne o tom, ako počuvala nejaku Kuffovu kazen, že sa nesmie ohovarat, ani ked je to pravda. Sekundu na to už zas na niekoho nakladaju. Potom spominaju, že sa treba modlit a treba byt dobry a neviem čo. Proste tie klebety totalne mixuju s tymi nabozenskymi kecami a vobec sa to v nich nebije.

Najviac neznasa mna, lebo vie, že sexualne zijem so svojim priatelom. Najprv som si vysluzila rozne prezyvky, prednašky o tom, aky je to velky a tazky hriech, ako sa to nema, od jej sestry čo splodila syna s muzom co ju opustil za slobodna (aj ked mala katol.vychovu) že mam žiť v čistote a snazi sa nonstop vyvolavat pocity hanby a viny. Potom ked vie, že ju ignorujem a robim si po svojom, nastane ticha domacnost, len zazera a nebavi sa so mnou aj 2 tyzdne. A stale sa to opakuje, ze prečo už nechodim do kostola, že to je hriech a pod. Cele krestanstvo mi tak zhnusila, ze uz by ma tam ani zazrak nedostal.

Davno sa jej nikdy s ničim nezverujem, všetko vždy vyklabosila sestram a este sa na tom zabavala. Otec sa nestara, nezaujima o nas, neplati, riešime exekutorku, s bratom mam velmi zly vztah, vždy nas štvala proti sebe a mala rada podla toho, kto viac plnil jej predstavy. Jediny normalny vztah s niekym z rodiny mam so svojou sestrou. Často sa pred nimi zatvaram v izbe,matku vnimam len ako zlu spolubyvajucu, je mi z nich zle ako su primitivne a tu-pe. Potom čo ma škaredo ohovara a hocijako nazyva pride s milym k-sich-tom do izby, hned mi povie krajšie a že či si nemoze požičat to a ono.

Ja už fakt neviem ako na nu reagovat. Co by ste robili vy, kebyze mate taku matku? Je to prechodom? Zavisťou? Su všetky staršie ženy take odporne a nenavidia mladšie a zlomyselne ich stale ohovaraju? Spravaju sa ako stare babky. Je mi zle zo všetkych stratenych rokov v indoktrinacii a falošnej predstave o mojej matke.

Sloniecko

ahoj
toto je to typicka dedinska mentalita. Na miestach, kde skapal pes a nie je poriadne do coho pichnut, tam si (hlavne) zeny takto kratia cas.
Ty s tym nic neurobis. Jedine, co mozes spravit, je co najsko prec z tej diery. A hlavne nie do dalsej dediny. Vsetky dediny na Slovensku su velmi podobne, taketo spravanie starych, znudenych zien je uplne normalne. Ako aj v legendarnej trilogii "Slunce, seno..."
Predpokladam aj, ze su pravidelnymi navstevnickami kostola. Prave najvacsi veriaci su obvykle najvacsi pokrytci.

Guga12

Podľa mňa to je z nudy. Nemajú čo robiť, tak komentujú ľudí, ktorých poznaj ű. Nebrala by som to tragicky. Len by som ich ľutoval a ze sa tak nudia. A naučila som sa, že keď sa babka alebo dedko sťažujú, čo všetko ich boli, a ako im bolo zle, tak ich nechám hovoriť a potom poviem: fú, to muselo byt veľmi zlé. A vtedy som to najchápavejšie a najmilšie decko pod slnkom.

swistica

Nemaju ziadne zaluby a cas si teda kratia klebetami. Ty s tym podla mna vela nespravis. Mozno ak by si sa matke snazila podstrcit nejake hobby, vylet a tak ale iste by ta to stalo vela energie.
Podla mna skoncis skolu,odstahujes sa a budes chodit len na navstevy. Akurat sestru pochval, ze je pekna, mudra atd. nech u nej nevznikne nejaky komplex.

Kostolna-realita

Zial,realita poniektorych slovenskych ortodoxnych katolicok. Z extremu(slobodná s dietatom) ku extremnemu katolicizmu to je bezna vec ludi,co sluzia v kostoloch alebo tam casto chodia,pripadne sa za to schovavaju psychicky chori ludia.