neraňajkujem

Tomas12345

ranajkovať treba, a tiež sa má jesť pravidelne inak potom nastanú žalúdočné problémy. Ak nemáš chuť ranajkovať tak jedz po malých kúskoch, nemusíš predsa ranajky zjesť do 15 minút ale kludne si to jedlo rozkuskuj a jedz ho po etapách.

food432

dakujem za rady, urcite vyskusam nieco
a este ma trapi jedna vec a to ze cez den ked sa najem tak mi pomaly travi a niekedy nejem nic...

petronneta

pripájam sa k názoru dobreuz. Takým spôsobom, že ráno vstávaš nalačno vtedy, keď si 12 hodín nejedla. Ak by si mala raňajkovať o siedmej, znamená to, že najneskôr by si mala večerať o siedmej a nie príliš ťažké jedlo. V noci odpočíva aj tráviaca sústava, tak jej treba dopriať, aby odpočívať mohla.

BJ_2

OZaj, tu vodu co som spominal 0,5- 0,75 litra, je myslene narano, pred ranajkami. Prvu vec co do seba dostan je aspon pol litra vody, predcim sa najes. Pockaj pol hodinu a potom az jedz, alebo vynechaj ranajky uplne a vtedy mozes pit aj postupne, ale doobeda urcite vypi aj liter vody. Telo je po noci dehydrovane, lebo 8 hodin nepijes, a este v moci sa rano vymocis dalsie 3 deci vody, a pocas noci ked sa spotis mozes stratit aj 2-3 dcl vody v pote, plus este nieco vydychas. Minimalne pol litra treba vypit, predcim sa najes. Toto mi pomohlo, takto sa zavlazit ako prvu vec po zobudeni. Vacsina ludi sa naje a este chleba, na travenie treba dalsiu vodu, plus chleba vysaje vela vody, aj pecivo a ovsene vlocky. Cize vlastne su dehydrovani po noci a prvych par hodin.
Ale ty sa napi, a potom este ten cierny caj, zvykne aj nakopnut vdaka kofeinu. Kludne aj bez ranajok, teda 0.5 litra vody, a za tym este 2 dcl cierneho caju. A popripade az desiatu si daj. Mozno ten kusok ovocia.

BJ_2

Mal som cele roky rovnaku skusenost. Dovodov moze byt viac, u mna to boli premnozene parazity, vyradena a slabo fungujuca pecen, celkova intoxikacia tela, z toho zaparatizovania a tak.

Vznika to proste vtedy, ked telo nedokaze dobre travit, a pecen a vylucovacie organy su slabe. Mozes tam mat este zvysky nestraveneho jedla s predosleho dna. Dalej, kedy sa to deje, ked sa ti dostava do zaludka zlc, mne sa to dialo pocas noci, okolo 2-4 hodiny nad ranom. Bolo to z totalneho zamorenia, pecen asi vytlacala privela zlce, a nejaka skoncila v zaludku. Zistil som to tak, ze som si zacal robit joginske vyplachy zaludka, a po ranu som mal vzdy zelenu nahorkastu tekutinu vo vode, ktoru som vyzvracal. Ta technika zaroven pomohla, ze mi vycistila zaludok a za hodinku dve mi bolo ovela lepsie a aj ranajky sa mi lepsie stravili. Ale je to dost nechutna technika, ale zdrava a ucinna, vela joginov to robi kazdy den. Ja som vdaka tomu zistil, aky bordel mavam po ranu v zaludku (boli tam vzdy chuchvalce hlienov, kvasinky akoby (take podlhovaste vlakna biele) a zlto-zelena tekutina, ktora mala nahorklu chut. Potom som vypozoroval ako mi vzdy v noci pecen akoby nieco pumpuje... robilo to zvuky, a citil som tlaky v oblasti pecene, tak som na to dosiel.
Pomohla dlhodoba ocista detox, a ocista od parazitov, zdravy zivotny styl, tie parazity su velky problem, a vela ludi ich ma ani o tom nevie, cele roky. A tie vyplachy zaludka pomohli.
Nakoniec ale aj tak vynechavam ranajky a doporucujem to aj tebe.

Riesenia:
Urob si joginsky vyplach zaludka.
Pi vela vody, cistej studenej, bez chloru, aj pol litra, alebo 3/4 litra.
Daj si potom popripade cierny caj.
Dal si nejake koreniny, ako trosku praskoveho cili, zazvoru, rozhryz trochu rasce, toto mi tiez pomahalo a zapi vodou (namiesto ranajok).
Ked ti bude lepsie, jedz len ovocie, alebo pi len ovocne a zeleninove stavy, cerstvo vytlacene. Hlavne si nedavaj syte ranajky, a nie chleba, alebo nieco co vysava vodu.
Toto mne pomohlo a velmi.
I tak vsak vynechavam ranajky, po novom uz jem len 1 alebo 2x za den, je to tak najlepsie. Telo si zvyklo a citim, ze doobeda vzdy detoxikuje a cisti sa, a velmi mu to pomaha.
Ked tak, velmi dobra je cerstva ananasova stava. Ta robi dobre na travenie, vdaka bromelinu, enzymu co rozklada bielkoviny a cisti traviacu sustavu, dokonca to zabija aj niektore druhy cervov v creve.
Este dobra vec na precistenie je kremelina.
Toto ti doporucujem. Hlavne nejedz chleba, sunku, vajicka, tucne syry, biele pecivo, ziadne maso, a ovsene vlocky. Tieto veci NEJEDZ na ranajky, bud vynechaj, alebo tu ananasovu stavu. Alebo kusok ovocia ale to funguje len vtedy, ked uz mas zaludok cisty (nesmie tam byt zlc ako u mna, a nestravene zvysky jedla z predosleho dna, inak sa ovocie zle travi a zacne kvasit - mne byvalo prve roky po precitani si knizky Fit pre Zivot, z ovocia narano zle, ale potom ,ked som zistil ze tam mam zlc, a robil si tie vyplachy zaludka pred konzumaciou ovocia, uz sa mi travilo lepsie, stale vsak nie uplne dobre... tak som casom zacal vynechavat ranajky uplne)

Ananaska

Skús piť pred spaním rumančekový čaj, pretrávi ti,ráno možno budeš pociťovať hlad :)
Inak môže to byť aj stresom, prípadne ti škodí nejaké jedlo