vydrží odolný dáždnik vo vetre?

Príspevok v téme: vydrží odolný dáždnik vo vetre?
simiona

Chcela by som si kúpiť poriadny dáždnik. U nás v meste predávajú väčšinou len jednorazovky, ktoré sa zlomia, keď trochu fukne vietor.

Našla som na nete nejaké značkové dáždniky, píše pri nich, že vydržia aj poriadny nápor vetra. Ale ta cena pri nich, to je sila, mne pripadá okolo 30 eur priveľa. Máte nejaké skúsenosti, naozaj vydržia? Odporúčate palicovy alebo skladací dáždnik? Lebo tam ponúkajú, že aj palicove, aj skladacie majú odolné.

Vďaka.

swistica

A musis objednavat cez net? Nemaju ich niekde v kamennej predajni? To by si ho mohla aj vyskusat ci je dostatocne pevny.

simiona

Keď k tej cene pripočítam aj poštovné a ďalšie veci, vtedy sa mi to zdá veľa. A keby som chcela 2 dáždniky, palicovy aj skladací...

Svistica, toto som chcela počuť, že naozaj vydrží. Teraz hľadám a rozhodujem sa, aký by som mohla objednať.

Going, to sú zaujímavé dáždniky. Ale takto nejako vyzerali moje jednorazovky, keď zafúkal vietor. Tuším dizajnéri vedeli, prečo ich tak navrhli.

swistica

Myslim, ze tych 30 eur sa ti pomerne rychlo vrati. Ja mam dazdnik v takej hodnote uz niekolko rokov. Tiez som predtym kupovala len tie lacne, co sa hned pokazili. Podla mna vyskusaj.

Ananaska

Ja som si kúpila dáždnik v obuvi John Garfield, stál asi 12 eur :) Je to veľký a silný dáždnik, odolný aj voči vetru. Len treba dávať pozor, aby vždy poriadne preschol, inak začne hrdzavieť.

Zuzka8

Paličkové sú silnejšie, ale nepraktickejšie.
Potom sú aj dáždniky skladacie s takým zosilovakom z vnútra. Ja som taký kúpila v obchodnom centre, kde predávajú kabelky a dáždniky.

Celkovo asi budeš lepšie vedieť posúdiť, keď si ho budeš môcť v predajni pozrieť. A pozri sa aj na celkovú silu konštrukcie a ako vyzerá na pohľad. Labilný alebo stabilný? ?

BJ_2

Hladaj to ako storm umbrella.
Napr.
www.senz.com

Ale ako vidis, niesu gulate, a rovnomerne, maju v podstate aerodynamicky podlhovasty tvar.

BJ_2

30 eur nic nieje, skutocne majstrovske kusky idu az po 100 eur, tie by mali zdolat aj vietor okolo 100m/s, cize najsilnejsie vichrice. Ale nevyzeraju dobre, maju aerodynamicky tvar a podobne. Neviem ci u nas taky zozenies, ale cez zahranicie urcite.
Potom su take, co maju klasicky tvar a su dost odolne, ale neviem kolko stoja.
www.youtube.com

Rozhodne ale bezny silnejsi vietor aj burku by mali prezit pri takej odolnosti.

simiona

Našla som od tej istej značky aj dáždniky za 15 eur, ale tam píše akurát rozmer dáždnika a viac nič. Pri tých drahých dáždnikoch píše aj rozmer, použitý materiál, váha, pružnosť, vodolnosť.