Panická porucha- žijem v strachu

Príspevok v téme: Panická porucha- žijem v strachu
prezyvvka

ahojte, už dlhu dobu žijem v strachu z ludí, spoločenskych akcíí atd.. pripravilo ma to o spoločensky zivot, izolovala som sa a radšej ostanem doma ako by som mala prežívať ten hnusny pocit paniky... ked sa aj rozhodnem niekde isť medzi ludí na akciu, som cely čas v strachu ako keby mi išlo o život... ludia ktorý ste si tym prešli- pomohla vám terapia? dakujem za všetky odpovede

marek1264861

ja som mal panicku poruchu tiez. mesiac :) vyliecil som sa z nej sam. chcel som sa presvedcit, ci mi od nej nieco hrozi, tak som ju parkrat nechal odzniet. dokonca som to v sebe hecoval. ked ma zacalo akoze "motat" a islo mi na odpadnutie, tak just som vstal a siel este medzi ludi. a ajhla.. nic sa nestalo. nikdy som neodpadol, nekrvacal, NIC. takze preco by som sa toho mal akoze bat? ved sa nic nestane. takto som to nechal v hlave odzniet este par krat a ono to zmizlo samo. sem tam ten pocit odpadnutia zazijem este aj dnes. ale len sa usmejem. zeby mi toto nicilo zivot? no jasneeee :)

je to len v hlave. nic viac. u mna fungoval opacny postup neutekat predtym, ale postavit sa tomu. mne pride panicka porucha ako keby si ju clovek vytvaral sam. podvedome. stale na nu mysli a stavy si vyvola. no a ked sa tym prestane zaoberat, tak na panicku poruchu normalne zabudne :)

odpadli ste niekto pri panickej poruche? ale myslim tak 7 z 10 krat.. asi nie.. potom to nie je panicka porucha..

problemisko

prezyvka, skus pomale dychanie, naaadych, vyyydyych
ta panicka porucha je trvala?, ja ze to su len obcasne stavy, mylim sa?

jjoe

Pomôžu ti antidepresíva, ak ich budeš vedieť tolerovať. Ináč len dobrý homeopat, prípadne nejaká bylinka.

Cariboo

pritom co vsetko sa v spolocnosti deje, mi ten strach nepride az taky neracionalny! preto sa pytam ci tam bol na zaciatku nejaky spustac. alebo mas soc.fobiu a s tym bojuje vela ludi, niektorym fobikom terapia pomohla

prezyvvka

neviem, pretože si uvedomujem v situaciach ze sa nemam čoho bať, som v bezpeči... rozpravam sa s ludmi bavím sa ale ten strach tam je, nikde nezmizol aj napriek tomu že na to nemyslim...stačí mi že si spomeniem- aha o tyzden mam ist na tu akciu kde ma volali- a je to tu strach- z čoho? neviem... už to príde automaticky..