Oplati sa dnes studovat osetrovatelstvo?

Príspevok v téme: Oplati sa dnes studovat osetrovatelstvo?
Osetrovatelka

Ahojte, potrebujem surne poradit!
Dnes mi prisiel papier z VS, ze ma prijali na osetrovatelstvo.. Kedysi to bol moj sen, casom ma od toho ludia odhovorili, tak som vyber pozmenila, no predsa skusila osetro.. Chcem sa spytat, ma zmysel to dnes studovat? Myslim z hladiska podmienok v zdravotnictve neskor.. Nie je to v praxi doslova nedocenena otrocina?

Bubliii

Ahoj, nie som jedno ani druhe, ale mam dve priatelky- sestricku a opatrovatelku, navyse som sa rok starala o babku po porazke. Ta je teraz v DD takze tiez mam moznost stretnut rozne druhy sestier, opatrovateliek..
Nazor mam utvoreny na zaklade tohto.

Zuzulik8

Ak pojdes pracovat do Nemecka tam zarabaju kvalifikovane osetrovatelky vcelku slusne peniaze, nastupny plat tak 3000 eur. Na Slovensku neviem.

Osetrovatelka

Bublii - ty si zdravotna sestra alebo mas nejake skusenosti s touto pracou? Osobne sa rozhodujem medzi medicinou a osetrovatelstvom, taha ma to oboma smermi, je to v podstate rovnake poslanie.. asi si to musim poriadne zvazit.

Bubliii

Zial, je. Preto,,ak to vyslovene necitis ako poslanie, by som sa radsej poobzerala inde. Inak ti hrozi vyhorenie a ine veci.