Ako ste sa osamostatnili od rodicov? Kam ste sli pracovat, s kym, nasli ste si priatela a sli s nim? Zaujimalo by ma to.Pripadne vam pomohla rodina najst si byvanie? Alebo dala nejake peniaze do zivota?
Ako ste sa osamostatnili?
Osamostatnila som sa tým štýlom, že už počas posledného ročníka na výške som si intenzívne hľadala prácu a poradilo sa mi nájsť džob s nástupom po pár dňoch od štátnic. S priateľom sme popri tom hľadali nájom (v mieste štúdia), zohnali sme byt so zmluvou na rok. Prvý nájom a depozit som platila z peňazí za prospechové štipendium a z brigády. Od rodičov som nevzala ani cent... V prvom rade treba, aby mal človek financie na prvý mesiac existencie... a potom sa to už dá.
Osamostatnit sa bez pravidelneho prijmu asi nejde, takze praca bola krok 1. Potom sme sa vtedy ešte s priatelom porozpravali, ako dalej, on sa kvoli mne prestahoval do mojho mesta a nasli sme si podnajom.. To uz sme boli spolu dake 3 roky, takze sme si povedali ze ak to bude klapat tak po roku poriesime svadbu a vlastne byvanie. To sa nam uz tiez splnilo.
Rodina mi dala akurat tak moralnu podporu, sami vela penazi nemaju a byt sme si hladali v oboch pripadoch sami..