Pomozte mi, prosim

swistica

Super. Drzim palce. Kludne sem mozes pisat vsetko co jes cez den. Ak chces, mozem ti to okomentovat. Ranajky - super, ze nedavas maslo. To by bolo podla mna zbytocne. Pri chlebe citaj zlozenie, pretoze zial casto zvyknu biely chlieb zafarbit a vydavat ho za celozrnny.

Prezieramsa

Dnes rano som sa odvazila. Mam 58.6 kg. Pomaly ta vaha klesa. Nesmiem to pokazit. Dnes som mala na ranajky 2 toasty s arasidovym maslom a dzemom a 1 banan. Poznamka: nejem vobec biely chlieb.

swistica

Najlepsie by bolo najst s fitnesstrenerku, s ktorou budes cvicit a usmerni ta aj v stravovani. Ak cvicis sama, schudnut sa da najlepsie pri kardiocvikoch - bicykel, beh, orbitrek, trampolina atd.
Na stravu si zaved zosit, kde si budes zapisovat vsetko co za den zjes. Na konci dna si podciarknes vsetko kaloricke, nezdrave a nepotrebne, comu sa dalsie dni uz vyhnes. Zapisovanim sa tiez vyhnes zobkaniu blbosti medzi hlavnymi jedlami. Treba vela pit, tym zazenies hlad. Hovori sa tiez, ze hlad je casto len prezleceny smäd.
Nejest: sladkosti (ak sladkost tak domaci kolacik alebo horka cokolada), kecup, horcica, rozne omacky, obmedzit mliecne produkty (fakt sa z nich dost pribera), obmedzit pecivo (poobede ho uz nejest), prilohy ako zemiaky, ryza, cestoviny nahradit rozne pripravenou zeleninou (hlavne jedlo moze byt kludne len mäso plus zelenina), ovocie len doobeda, absolutne ziadne sladene vody
Jest - najmä zelenina na rozne sposoby, mäso, pit cistu vodu, caj

K dnesnym ranajkam - osobne by som vylucila jogurt a musli. Jogurt nezazenie hlad a je kaloricky. Musli ak je z obchodu obsahuje vela cukrov a sajrajtov. Musli si mozes urobit sama doma - vlocky, orechy, hrozienka. Toto domace musli si mozes zaliat napriklad rastlinnym mliekom. K chlebu, pomazanke a zelenine - ak zacnes jest kvaskovy chlieb, zlepsis travenie a zjes ho menej lebo je sytejsi. Krajaj si co najtensiev krajce. Pomaznka ak bola syrova zase kalorie. Skus sa pozriet po rastlinnych. Zeleniny dvojnasobne mnozstvo, ako si mala dnes :-)

Drzim palce.

kikka852

Nie som žiadny odborník. Ale tak nejedz tak neskoro. Nemusíš hneď zo dňa prestať ,lebo ti to chvíľu vydrží a potom zasa do toho spadneš. Skús si dať namiesto veľkého neskorého jedla niečo male napríklad jogurt. Na druhý deň si daj niečo zas menšie a zas iný deň daj si ako neskorú večeru iba čaj. A uvidíš odnaučíš sa. A už nebude prežieranie večer. Samozrejme ak chceš schudnúť obmedz nezdravé jedla - sladkosti, mastne atd. Rob nejaký pohyb. I keď by si mala ísť sa iba prejsť či si zabehať na pár minút behu. Každopádne ,ak máš 18- tak moc neristuj ešte si vo vývine tak žieadne extremne diety. Všetko s mierou :)) Každopádne držím palce