KOjenie - chudnutie alebo priberanie???

Lucka gv

Zdravim. Ja som pocas tehotenstva pribrala len 9kg a po porode som mala vahu pri vyske 171cm 71kg. Pocas kojenia hrozne priberam a to zvacsa len pijem a extra vela nejem. Xo dna na den mam obcas ajvyse pol kila. Za 5 mesiacov od porodu islo nahor 8kilogramov a som z toho priam zufala. Nepomaha ani cvicenie.

rut

Ahoj Ivka, myslim, ze s tym priberanim je to individualne. Jedna z mojich sestier bola velmi stihla a pocas kojenia este schudla. Druha gulicka (cca 80 kg/164 cm) a pri kojeni schudla na 53 kg. Ale cele to nie je ovplyvnene len kojenim, ale aj zmenou rezimu (prerusovany spanok, stres, ci sa dokazes spravne postarat o babatko...). To moje sa narodi o par dni, dufam, ze schudnem na povodnu vahu :-)

RNG

Jedna dalsia vec, ktora tu nie je spomenuta ale je velmi vazna je velka strata mineralov v case kojenia, ktore treba doplnit, inac zeny stratia z kosti a zubov privela.Takze dobra zmes na kosti by sa mala brat pri kazdom tehotenstve.
Tiez na spravny vyvoj dietata su potrebne hlavne pre nervovu sustavu niektore omega 3 oleje, ktore sa v nasej strave nenachadzaju v dostatocnom mnozstve. Hlavne sa jedna o EPA a DHA, priamo spojene s inteligenciou dietata. Odporucane je brat dobry(zarucene bez tazkych kovov!) rybaci olej alebo rybaci koncentrat, 3x3 gramy denne od pocatia az po dokoncenie kojenia. Vynechat pripadne len tesne pred porodom, aby nebola krv prilis riedka.

emala

sunny, tvorba mlieka zavisi od toho, kolko a co pijes. Treba pit vela tekutin najlepsie v podobe cistej vody rovnako ako jest polievky. Prejedat sa ineho jedla nie je specialne nutne. Zeny pri dojceni zvacsa schudnu. Ak do tehotenstva ide stihla zena, nepredpoklada sa, ze z nej bude tucko. A naopak, ak ta zena nikdy nepatrila k najstihlejsim, tehotenstvo jej neprida a aspon ma vyhovorku, aby sa dobre najedla:)

ivka2

aspon ze ty si mi odpovedala...;) ale ja sa to pytam len zo zvedavosti, lebo su mamicky ktore ked idu s kocikom tak maju robit aby ho potlacili a su mamicky, ktore su take siroke ze ich poza nich ani kocik nevidno:) tak som len bola zvedava ci ma na to kojenie nejaky vplyv..:)

sunnysweetie

ahoj Ivka.ja si myslim,ze zena ked koji vzdy priberie..lebo musi vela papat,aby sa jej tvorilo mliecko..
ale asi je to individualne :)))