zmena zubára

Príspevok v téme: zmena zubára
alexsa78

Pekný deň,
rada by som sa opýtala, neviete ako to je keď chcem zmeniť zubára a ísť k novému? ten môj je nehorázne drahý a vždy keď mi opraví zub ešte mesiac minimálne je to o ničom boľavé citlivé. Treba ísť za tým novým zubárom a tam vyriešiť hneď papiere a tak? či najskôr k tomu starému ešte? netuším či si kartu oni medi sebou pošlú alebo ako to je, k starému by som už radšej nešla, nechce sa mi vysvetľovať prečo odchadzám od nich--dakujem

Sonie

alexsa78 rada pre teba. Kľudne si zavolaj sestričke, nech ti pripraví kartu, že meníš zubára. Vôbec nemusíš udať dôvod ani ku ktorému zubárovi ideš. My sme tak zobrali preč dcéru, nič sme nevysvetľovali, ani nepovedali kde ju prihlasujeme.

Sonie

Je to nepríjemné zobrať si kartu od pôvodného lekára a odísť. Videla som jednu pani ako zaklopala na dvere ordinácie u zubára povedala sestričke že včera telefonovala ohľadom zmeny. Sestrička kartu mala už nachystanú podala jej kartu, trocha s úškrnom ale pani ju bez slova zobrala a šla preč. U nás zubári majú vysoké ceny, ale kvalita mizerná. Čítala som na jednom blogu ako pisateľka si zašla do Maďarska k zubárke a zostala prekvapená kvalitou aj cenami.
Je to normálne keď zmluvný stomatolog vyvrta dieťaťu mliečny zub a vypýta si 65€ a neskôr za zaplombovanie ďalších 70€? Je to jednoducho zdieranie. A ešte aj poisťovňa mu zaplatí.

zubkovavila

Dobrý deň,
každý pacient/klient má nárok na zmenu zubného lekára. Tomu predchádzajúcemu nemusíte vysvetľovať, prečo odchádzate. Je to vaša osobná vec. Zákon, ktorý pojednáva o zmene lekára je 576/2004 Z.z. (len pre informáciu).
Ako to funguje v praxi:
Požiadate svojho nového zubného lekára, aby vám dal výmenný lístok/žiadanku s tým, že Vás preberá do zdravotnej starostlivosti a prosí o výpis zo zdrav.dokumentácie.
Túto žiadanku odnesiete svojmu predchádzajúcemu zubnému lekárovi alebo mu ju pošlete poštou, je to na Vás.
Ten Vás vyradí z evidenie a do 7 dní by mal zaslať výpis zo zdravotnej dokumentácie. Už tam potom nemusíte chodiť.
Zo zákona môžete meniť lekára každého pol roka. Pekný deň.