Zubná protéza

zubkovavila

Dobrý deň,
Preventívna prehliadka má význam aj keď zuby nemáte, pretože sa kontrolujú mäkké tkanivá dutiny ústnej, uzdičky, sliznica, jazyk a podobne. Keď ste minulý rok neboli na PP, poisťovňa vám v tomto roku 2019 neprepláca výkony okrem akútnych výkonov (bolesti, opuchy tváre, zápalové procesy, atď). Ak Vám zubný lekár urobí prehliadku do konca roka, poisťovňa vám bude preplácať výkony až v nasledujúcom kalendárom roku, čiže 2020. Zubná náhrada ako taká je hradená na základe verejného zdravotného poistenia vtedy, ak máte preventívnu prehliadku za minulý rok - zubný lekár si to nevymyslel, je to v podmienkach poisťovne.
Teraz máte dve možnosti, buď vydržíte do januára a potom si dáte urobiť novú protézu, alebo si ju urobíte teraz a zaplatíte.

swistica

Na preventivnej prehliadke by mal zubar skontrolovat i jazyk, dasna, podnebie. Zubar tak moze odhalit napriklad pociatok rakoviny a pod. Cize i ked nemate zuby, zrejme to bolo myslene takto. Ci vsak na to naozaj na 100 % ma narok, to vam odpovie zdravotna poistovna. Urcite maju nejaku linku alebo stranku, kde sa da polozit otazka.
Kazdopadne by sa to dalo so zubarom riesit tak, ze vam teraz urobi preventivnu prehliadku a novu protezu budete riesit az o mesiac, dva.