Boľavý zub

Príspevok v téme: Boľavý zub
eS

Tento mesiac som bola už dvakrát u zubára s tým, že ma bolí zub na ľavej strane úst v dolnej časti. Zub ma nebolí stále, cítim ho iba, ak prežúvam. Najviac, ak sa mi tam dostane niečo malé ako napríklad zrnko soli či korenia, inak ho necítim. Na ľavú stranu už vôbec nemôžem žuť a mám pocit, že bolesť sa zhoršuje.

Pri prvom vyšetrení ma zubár prehliadol, spravil mi röntgen a povedal, že tam mám nejaký mini kaz a že sa dosť čuduje, že ma to tak bolí, lebo ten kaz je prakticky neviditeľný. Zub mi vyvŕtal, vyčistil, spravil plombu a tri hodiny po zákroku som nejedla. Napriek tomu bolesť pri prežúvaní neprestala.

K doktorovi som išla druhýkrát, vtedy ho zastupoval iný zubár a povedal mi, že lekár predtým si asi nevšimol, že tam mám nahromadený zubný kameň, ktorý mi na zub tlačí a preto ma bolí. Vyčistil mi to a poslal ma domov s tým, že by to už malo byť v poriadku.

Jasné, že nie je... Zubár tvrdí, že kaz, čo som tam mala mi vyvŕtal a nevidí dôvod na to, aby ma to stále bolelo. Okrem toho, pri kaze vraj bolí zub stále nezávisle od toho, či človek prežúva alebo nie. Mňa ale ide od bolesti vystreliť, ak náhodou zakúsnem na tú ľavú stranu...

Nejaký nápad, čo by to mohlo byť? Viete mi poprípade poradiť nejakého dobrého zubára, čo ma neodbije a reálne vyšetrí, ideálne v Bratislave.

swistica

Neviem posudit, ci ma zub boliet stale alebo len pri prezuvani, no ak sa vrta zub co uz boli, zvykne sa do neho davat na par dni liecebna vlozka a az potom trvala blomba. Tu by ale asi fakt bolo dobre ist k nejakemu nezmluvnemu lekarovi, lebo takymto stylom ti ho este budu chciet vytrhnut.